Crispijn Ariëns kwam in Otterlo solo over de finish bij de marathon cupfinale. Zijn ploeggenoot Ingmar Berga werd tweede, voor Gary Hekman. Ook het eindklassement was voor Ariëns.

 Slagveld
Het publiek was getuige van een waar slagveld in Otterlo. Halverwege de koers ontsnapte een viertal met daarin Gerwin Smit, Rémon Vos, Evert Hoolwerf en Marcel van Ham. Onder andere Gary Hekman miste de slag en moest in de achtervolging. "Het beest uit Gramsbergen komt uit zijn hok!" galmde het door de speakers toen Hekman wist aan te sluiten bij de kopgroep samen met Niels Mesu, Bart Hoolwerf en Ingmar Berga. 

Het kleine pelotonnetje met daarin Crispijn Ariëns lag op een halve ronde achterstand toen de Okay Fashion and Jeans man solo de achtervolging in zette. Vervolgens zette Ariëns in de finale solo de aanval in en wist deze te behouden tot de streep. 

"We wilden er een zware koers van maken maar dit was misschien iets te gek", vertelt Ariëns na afloop. "Halverwege had ik er wel spijt van. Het gat was zó groot. Gelukkig kon ik terugkomen. Dan zit je met vier van zeven in de kopgroep en word je uiteindelijk één en twee."

De oud-wereldkampioen heeft mooie herinneringen aan Otterlo. "Hier werd ik Nederlands Kampioen, ik vind dit ook één van de mooiste wedstrijden." 

Kramp
In de sprint om de tweede plaats legde Hekman het af tegen Berga, die het wel moest bekopen met een valpartij. "Toen ik de spagaat inzette voelde ik dat ik in de kramp schoot. Dan lig je. Hoort er ook bij", aldus een gehavende Berga. 

Hekman had er een hele kluif aan om in de kopgroep in zijn eentje partij te bieden tegen het geweld van Ariëns en zijn ploeggenoten. "Op het laatst ben je met vier van Okay Fashion and Jeans, dan weet je dat je genaaid gaat worden", reageert hij na afloop.  

Het eindklassement werd gewonnen door Ariëns, voor ploeggenoten Berga en Marcel van Ham.

Foto : Neeke Smit

Uitslag en klassement

 

Door Jessica Merkens - Laatste update op 15 jul om 23:44