De Nederlandse Masters hebben afgelopen weekend tijdens het NK Masters Allround en Afstanden op IJsbaan Twente in Enschede de nationale langebaantitels verdeeld.

Er stonden maar liefst 165 Masters in veertien verschillende categorieën, met leeftijden variërend van 30 tot 76 aan de start. Een mooi voorbeeld van een ‘Leven lang sporten’!

Verbetering IMSSC Masters International Record
De 49 dames en 116 heren reden op IJsbaan Twente 179 seizoensbesttijden, 32 PR’s en Mark Ooijevaar verbeterde met 6.53,65 het IMSSC Masters International Record M30 op de 5km. Met deze tijd zou Ooijevaar ook op de hoogste trede van het ereschavot bij de Holland Cup 3 Afstanden, dat dit weekend in Tilburg plaatsvond, hebben gestaan.

Allroundtitels
De Allroundtitels gingen bij de Senioren B naar Eva Riemersma-van Rheenen en Mark Ooijevaar, naar Anke Jannie Landman en Arjan Elferink bij de categorie 40+, Erica Della Guardia-de Jong en Arnold Gaasenbeek bij de 45+. Gaasenbeek pakte afgelopen vrijdag ook al de titel bij het ONK marathon voor Masters op Flevonice in Biddinghuizen.

In de categorie 50+ gingen Gerdien Meijer en Paul Robijn met de Allroundtitels aan de haal en Monique Boerema en Arjan Bakker bij 55+. Winnaar bij 60+ was Pieter Hessel Siemonsma, Harrie Doesburg bij 65+, Kees Verdouw bij 70+ en Klaas Hulst bij 75+.

Winnaars NK Masters Afstanden
Daarnaast stonden er in iedere leeftijdscategorie vier afstandstitels voor de mannen en vrouwen op het spel. Hieronder vind je een overzicht van al die winnaars.