Tickets
Shop
Nieuws 23 dec 2017

Nieuwe sponsor van de shorttrackers TONZON: 'Niet aarzelen, maar aan de slag'

De Nederlandse shorttrackers hebben er een sponsor bij. Sinds kort prijkt de naam TONZON op de pakken, naast dat van KPN. Dit bedrijf voor vloerisolatie uit Enschede biedt oplossingen voor vochtproblemen in huis en een onaangenaam koude vloer. De KNSB is heel blij met de nieuwe sponsorovereenkomst, die in eerste instantie loopt tot juli 2018, maar daarna waarschijnlijk omgezet gaat worden in een verdere, duurzame samenwerking.

Foto : Soenar Chamid

Door hun goede prestaties heeft het Nederlandse shorttrackteam zich in de kijker gespeeld bij TONZON, dat wel gelijkenissen zag tussen de sport en de insteek van het bedrijf. 'Niet aarzelen, maar aan de slag' is immers hun motto en dat sluit prima aan bij een flitsende en dynamische sport als shorttrack.

TONZON vervaardigt vloerisolatie en doet dat met een eigen, unieke vinding: een thermoskussen dat in 1980 werd uitgevonden. Door de werking van het materiaal, dat de warmtestraling van de vloer tot bijna nul reduceert, wordt de vloer warmer. Hierdoor kan meteen ook veel energie worden bespaard. Het kussen heeft als extra voordeel dat het helemaal opvouwbaar is. Het past dus door kleine openingen en kan zo ook in krappe kruipruimtes worden geïnstalleerd. Geen overlast dus voor de bewoners, wanneer het wordt aangebracht.

Om het vocht helemaal aan te pakken, levert TONZON er ook een stevige bodemfolie bij. Wanneer deze op de bodem van de kruipruimte worden gelegd, stopt het de verdamping van vocht. Daardoor kan dus ook geen vocht uit de grond meer doordringen tot in het huis. En bij een warme vloer en lage luchtvochtigheid hebben vervelende indringers als schimmels en huisstofmijten ook weinig kans meer om nog binnen te dringen. Er komt bovendien geen muffe lucht uit de kruipruimte. De combinatie van het thermokussen én het bodemfolie zorgen dus voor een prettig warm en comfortabel huis dat ook nog eens extra energiezuinig is en beter voor de gezondheid van haar bewoners.

Sportwereld
Met een tweede, financiële partner krijgt de selectie van bondscoach Jeroen Otter nog meer mogelijkheden om te groeien, vooral in de breedte. Bovendien is TONZON geen onbekende in de sportwereld: het bedrijf is al vijf jaar de trouwe sponsor van paralympisch sporter Johan Reekers. Deze topatleet, die werd geboren zonder benen, heeft al aan acht Paralympische Spelen meegedaan en won bijvoorbeeld dit jaar nog brons bij het WK Handbiken in Zuid-Afrika. Ook was TONZON shirtsponsor van FC Twente en ondersteunt men darter Raymond van Barneveld.

Behalve voor sport en sponsoring heeft TONZON ook oog voor belangrijker maatschappelijke problemen, zoals de opwarming van de aarde. Zo vermeldt een van hun folders: "Een snelle omschakeling van fossiel naar duurzaam opgewekte warmte is van levensbelang. Dit wordt echter belemmerd door onnodige warmtelekken tijdens transport en afgifte. Lang niet alle warmte komt terecht op plakken waar we die willen hebben. Geïsoleerde CV buizen stralen bijvoorbeeld onnodig warmte uit. En radiotoren warmen buitenmuren op. Bij vloerverwarming kan zoveel warmte aan de onderkant weglekken dat het systeem traag wordt. Zo traag dat men de verwarming dag en nacht aan moet laten en zo de aarde om het huis heen letterlijk wordt opgewarmd."

Natuurlijk draagt TONZON hiervoor ook een oplossing aan: via de website en hun Facebookpagina kun je zien hoe ook jij eenvoudig energie kunt besparen dat ook nog eens een positief effect heeft op het klimaat. Geen koude voeten meer, dus dankzij TONZON én de Nederlandse shorttrackers kunnen zich dankzij meer financiële armslag, optimaal voorbereiden op de Olympische Spelen: win-win.

Meer informatie over de overeenkomst tussen de KNSB en TONZON vind je hier.

Link naar QR-code


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan