Tickets
Shop
Nieuws 26 dec 2017

Jos de Vos: 'En dan lig je ineens op je gezicht'

Al na 2,5 ronden hield Jos de Vos zijn 5000 meter op het olympisch kwalificatietoernooi voor gezien. De schaatser van Team Justlease.nl pootje haakte zichzelf bij het uitkomen van de bocht en bleef daarna beduusd op het ijs zitten.

Foto : Huub Snoep

"Ik voelde me goed. Ik was lekker gestart met een rondje 30.2 en voelde dat ik nog wel wat kon versnellen, maar toen bleef ik met mijn linkerschaats haken. En dan lig je ineens op je gezicht."

De eerste gedachten? "Ja, 'what the fuck', natuurlijk en 'hoezo nu?'", luidt het teleurgesteld. "Ik heb dit nog nooit gedaan en had hier graag een goede rit willen rijden. Je wilt altijd goed rijden op belangrijke wedstrijden, en al helemaal op het belangrijkste toernooi van het jaar", vervolgt De Vos, die ook realistisch blijft. "Ik ben op deze afstand natuurlijk geen kanshebber of underdog voor een olympische ticket. De vijf kilometer is dan wel mijn favoriete afstand, maar om bij de eerste twee te komen zou ik hier per ronde een seconde van mijn beste tijd af moeten rijden. Dat ga ik ooit misschien doen, maar vandaag is nog niet die dag."

Met grootse handbewegingen probeerde de gevallen schaatser vervolgens zijn coach aan de overkant van de baan te bereiken, maar zonder succes. De Vos besloot op eigen houtje door te schaatsen, voordat hij de race toch maar staakte. "Ik wist niet zeker of mijn coach wilde dat ik hem uit ging rijden, dus daar probeerde ik achter te komen. Maar doorgaan heeft eigenlijk helemaal geen zin." 

Voor De Vos staan later deze week nog de 1500 meter en tien kilometer op de planning. "Vandaag ga ik nog wel even balen, want ik had mezelf heel graag willen verbeteren hier. Daarna moet ik er niet meer over nadenken, want dan gaat het misschien juist fout."

De strijd om olympische tickets is nog in volle gang. Klik hier voor programma's, startlijsten, uitslagen en meer.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan