Warme chocolademelk in de aanslag; er staat weer een mooi schaatsweekend voor de deur! De langebaners rijden in Salt Lake City hun vierde World Cup-wedstrijd. De shorttrackers rijden ook hun vierde KNSB Cup en de marathonschaatsers mogen voor hun zevende wedstrijd van start in Deventer.

World Cup Salt Lake City (8-10 december)
In Salt Lake City staat voor de langebaners vanaf vrijdag de vierde wereldbekerwedstrijd van dit seizoen op de planning. Voor de fanatieke volgers: zie hier het volledige programma (houd rekening met een tijdverschil, het is er acht uur vroeger dan in Nederland). Via schaatsen.nl zullen wij jullie natuurlijk op de hoogte houden van de prestaties van onze schaatsers. Wie de wedstrijd live wil volgen kan bij de NOS of ISU livestream terecht. De wedstrijden in de B-groep zijn te volgen via deze Amerikaanse livestream.

Utrecht City Bokaal (9-10 december)
Zaterdag en zondag staat op De Vechtsebanen de Utrecht City Bokaal op het programma. Sinds 2007 bestaat het sprinttoernooi over twee keer 500 meter en twee keer 1000 meter. Naast dat de uitslag meetelt voor de Holland Cup Afstanden, kunnen schaatsers zich tijdens het toernooi ook plaatsen voor het KPN NK Sprint. Klik hier voor meer informatie.

KNSB Cup Shorttrack (9 december)
In Heerenveen staat zaterdag de vierde KNSB Cup-wedstrijd op het programma voor de shorttrackers. Op ShorttrackOnLine.info vind je startlijsten, uitslagen en mogelijk een livestream. 

KPN Marathon Cup 7 (9 december)
Het marathonpeloton strijkt na zes wedstrijden neer in Deventer voor de zevende wedstrijd in de competitie. Natuurlijk kunnen de thuisblijvers de wedstrijd weer live volgen via de livestream op onze homepage. Voor uitslagen, tussenstanden en meer ga je naar www.schaatsen.nl/marathon

Golden Spin of Zagreb (7-9 december)
In Kroatië breken de komende dagen spannende tijden aan voor onze kunstrijders. Thomas Kennes en Kyarha van Tiel strijden om EK-tickets. Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd.