Tickets
Shop
Nieuws 31 aug 2017

Scheepens ontvangt donatie uit Yvonne van Gennip Talent Fonds

In het Olympisch Stadion in Amsterdam hebben 23 talenten uit 14 verschillende takken van sport een bijdrage ontvangen uit het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Een van de talenten is kunstrijdster Caya Scheepens.

Foto : Huub Snoep

De donatie werd in ontvangst genomen door de ouders van Scheepens. De kunstschaatsster is momenteel in Salzburg waar ze dit weekend in actie komt tijdens de Junior Grand Prix. In juli kreeg Scheepens al de Joan Haanappel Aanmoedigingsprijs overhandigd voor talent van het jaar.

Het is de eerste keer dat het fonds tot uitbetalingen is overgegaan. "De topsport in Nederland zit financieel vreemd in elkaar", vertelt initiatiefneemster Yvonne van Gennip. "Voor talenten in sommige sporten is er helemaal geen geld en voor andere sporten een beetje. Ook moet je eigenlijk al heel goed zijn om voor financiële steun in aanmerking te komen. En dan is het nog steeds geen vetpot."

Vandaar dat de drievoudig olympisch kampioene, naast haar werk bij de KNSB als teammanager van de nationale langebaanselectie, al jaren actief is om sporttalent te ondersteunen. Het begon met een crowdfundingproject dat ze inmiddels in haar onlangs opgezette fonds onder heeft gebracht. Haar nieuwe activiteit werd door de VriendenLoterij omarmd, waarna een toelage van 100.000 euro werd toegekend.

"Om voor een donatie uit het fonds in aanmerking te komen, moet het talent een NOC*NSF-talentstatus hebben of zich gekwalificeerd hebben voor een EK of WK of niet langer dan twee jaar geleden hieraan hebben deelgenomen. Verder moet aannemelijk worden gemaakt dat het talent niet over voldoende financiële middelen beschikt voor een goede ontwikkeling van zijn of haar carrière", aldus Van Gennip. "Dit fonds probeert te voorkomen dat ambitieuze talenten om de verkeerde reden afhaken. Iedereen moet zoveel mogelijk geholpen worden zijn of haar doel te bereiken. Daarom ben ik blij om ze op deze manier een duwtje in de goede richting te geven."

De andere talenten die een bijdrage hebben gekregen zijn: Eelke de Boer, Machteld en Lucas van Foreest, Adil Belkaid, Mauro Martin, Julian Bijsterbosch, Yindi Beekveldt, Jordy Mol, Thalissa Wijkstra, Dave Koelman, Lars Bottelier, Glenn de Blois, Lucinde Wiersema, Bowien Jansen, Wesley de Haas, Sjurnailys en Dyonnailys Supriana, Melissa Boyden, Eveline van den Bergh, Jaydin van der Eerden, Nadine Hollander en Shaniqua Paesch.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan