Tickets
Shop
Nieuws 18 aug 2017

IKO Insulations stapt voor meerdere jaren in het schaatsen

Het schaatsteam van de broers Erwin en Martin ten Hove heeft met IKO een sponsor gevonden. Het internationale bedrijf in isolatiematerialen, dakbedekking en waterdichting verbindt zich voor meerdere jaren aan het team waar ook Marije Joling onderdeel van uitmaakt.

Foto : Anne van der Woude

Team IKO is het eerste schaatsteam in Nederland met een sponsorcontract dat verder loopt dan 2018. Het is de intentie van beide partijen om de samenwerking tot en met de Olympische Spelen van 2022 in China te laten voortduren.

"Wij zijn blij dat we nu zekerheden hebben om de komende jaren echt iets op te bouwen in de schaatswereld en dat we zo'n groot en ambitieus bedrijf aan ons hebben weten te binden voor een langere periode", aldus Martin ten Hove. Zijn broer Erwin vult aan: "Ik denk dat het erg goed is voor het Nederlandse schaatsen dat er een nieuwe partij in de sport stapt die kiest voor duurzaamheid en de lange termijn. Wij kunnen de komende jaren iets moois gaan opbouwen."

Joling
Ook Joling reageert vanuit Frankrijk verheugd op het nieuws. "Dit is top natuurlijk. Helemaal in deze tijd van het schaatsen is het mooi dat er een sponsor voor zo veel jaar in de sport stapt. Dat een partij voor de lange termijn kiest, zie je in het schaatsen eigenlijk niet meer."

Ze vervolgt: "Het is fijn om zekerheid te hebben. Niet alleen voor mij, maar ook voor de jonge jongens in de ploeg. Ik weet natuurlijk niet of ik nog vijf jaar doorga, maar er is door deze sponsor een schaatstoekomst en dat is het allerbelangrijkst."

IKO Insulations behoort tot de internationale IKO Group, een van oorsprong Canadees familiebedrijf. Met meer dan 3500 werknemers en 25 fabrieken in Canada, Amerika, Engeland, België, Frankrijk, Slowakije en Nederland leveren ze wereldwijd bouwmaterialen in 96 landen. "IKO is als sponsor van het veldrijden al jaren actief in België", zegt Klaas Oosterhof, sales director Europa, "waar wij hoofdsponsor zijn van de IKO veldritacademie met onder anderen wereldkampioene Sanne Cant en van de eliteploeg met kopman Mathieu van der Poel. In Nederland willen wij naast Sjinkie Knegt ook het team van de broers Ten Hove een steun in de rug geven. Wij ondersteunen juist talenten om grenzen te verleggen in sporten waar beleving zit, daarmee voelen wij ons verbonden."

Talenten
Team IKO zal voor het huidige seizoen 2017/2018 nog geen merkenteamlicentie aanvragen, maar wil dat in de toekomst wel. "Vanaf 2018/2019 mikken we wel op een merkenteam dat structureel meedoet aan de grote internationale wedstrijden, inclusief merkenteamlicentie", legt Martin ten Hove uit. Broer Erwin: "We zullen echter altijd jonge talenten koppelen aan de toppers zodat er een ideaal opleidingstraject staat voor de komende jaren. Wij verwachten dat het schaatslandschap na de Spelen van 2018 wel eens flink kan gaan veranderen, wij zijn er dan ook trots op dat wij stabiliteit en zekerheid kunnen bieden voor de langere termijn."

Ook kledingsponsor Forte Sportswear heeft zich verbonden aan Team IKO. "Met Forte zijn we verzekerd van de snelste schaatspakken ter wereld, Bert van der Tuuk heeft vanaf het begin in ons plan geloofd en ons op allerlei gebieden geholpen. Daar zijn we ontzettend blij mee", aldus Erwin ten Hove. "Met Forte en IKO hebben we een geweldige basis voor ons team, we gaan nu op zoek naar nog meer partijen die net zo in ons plan geloven", licht Martin ten Hove toe.

Team IKO bestaat in seizoen 2017/2018 uit:
Marije Joling, Lennart Velema, Thijs Roozen, Joost Born, Niek Deelstra, Mark Nomden, Daan Baks.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan