In de Poolse stad Tomaszow Mazowiecki wordt een kunstijsbaan omgebouwd tot overdekte schaatshal. Daarmee wordt de schaatsbaan de allereerste overdekte ijsbaan in Polen.

Al in 2014 bestond het plan om de ijsbaan in Zakopane overdekt te maken. In 2015 werd bekend dat de Tor Stegny-hal in Warschau, waar het EK allround en sprint van afgelopen seizoen uiteindelijk niet doorging, overdekt wordt. Beide steden mikten erop om de eerste overdekte ijsbaan van Polen te realiseren, maar nu blijkt dat deze eer toch naar Tomaszow Mazowiecki te gaan.

De verwachte oplevering is gepland voor eind mei en de officiële opening staat gepland voor oktober, zo meldt de Poolse nieuwssite Interia Biznes. “Ik ben ervan overtuigd dat de Poolse schaatsers zich hier kunnen gaan voorbereiden voor de Olympische Winterspelen van volgend jaar,” aldus burgemeester Marcin Witko. 

In de schaatshal kunnen straks sporters van vijf Olympische disciplines terecht: langebaanschaatsen, shorttrack, ijshockey, curling en kunstschaatsen. Aan de bouw van het complex hangt een prijskaartje van meer dan 47.6 miljoen euro, waarvan het Poolse ministerie van sport en toerisme 19 miljoen bijdraagt.