Voor het eerst in zes jaar doet er weer een Nederlandse ploeg mee aan het WK Synchroonschaatsen. Team Ice United uit Den Bosch is volop in voorbereiding voor het toernooi dat van 7 tot 9 april plaatsvind in Boedapest.

De French Cup in Rouen van afgelopen weekend maakte deel uit van die voorbereiding. Het was de eerste keer dat Team Ice United meedeed aan de wedstrijd in Frankrijk. Landen als Finland, Rusland, Canada en de Verenigde Staten bleken nog een maatje te groot, maar er werd veel ervaring opgedaan. “We hebben veel geleerd en de nodige inspiratie opgedaan”, aldus Nicole Gelens, een van de twee teamcaptains.

In de wedstrijd kreeg de ploeg te maken met een val, maar herpakte zich goed. Na de lange kür voor 5000 toeschouwers reed de ploeg naar de elfde en een na laatste plaats in het klassement. Voor het WK is er dus nog werk aan de winkel, zag ook coach Danielle Spijkers: “In de komende periode zal er nog het nodige aangepast en dieper uitgewerkt worden”, zegt ze. “Tenslotte willen we in Boedapest een mooi Nederlands visitekaartje afgeven.”