Team Ice United heeft de Nederlandse titel synchroonschaatsen geprolongeerd. Het team uit Den Bosch bleef tijdens de Kunstrijweek het andere senioren team dat meedeed aan het NK, Illumination uit Eindhoven, ruim voor.

De hele middag keken bezoekers van de Kunstrijweek in de Uithof in Den Haag de ogen uit. Eerst stond de finale van de KNSB-Cup op het programma waarin Nederlands solotalent de sterren van de hemel schaatste. En daarna was het tijd voor het NK Synchroonschaatsen.

In liefst zeven categorieën verdeelden de beste synchroonschaatsers van Nederland de titels. Van de allerkleinsten (de mini’s) tot de senioren, alles kwam aan bod. De ene kür was nog pakkender dan de andere. Met prachtige muziek en mogelijk nog mooiere outfits zetten de synchroonschaatsers hun sport op de kaart.

Foto : Neeke Smit

Senioren

De titelstrijd bij de senioren werd een Brabants onderonsje. De dames van Team Ice United reden tegen het enige andere deelnemende team, Illumination uit Eindhoven. Ice United reed een totaal score van 92.86 punten bijeen, waar Illumination bleef steken op 86.27 punten.

Voor de tweede maal op rij werd Ice United daarmee Nederlands Kampioen. Maar het NK in Den Haag is niet het grootste toernooi op de kalender dit jaar voor het team uit Den Bosch. Van 7 tot 9 april doen de dames mee aan het WK Synchroonschaatsen in Boedapest. Het is voor het eerst in zes jaar dat er weer een Nederlandse ploeg meedoet aan het WK.  “In Boedapest willen we een mooi Nederlands visitekaartje afgeven,” keek coach Danielle Spijkers eerder al vooruit.

Tijdens de Kunstrijweek staan dit weekend ook het NK Showrijden en het ONK solo nog op het programma. Toegang is het hele weekend gratis. De Kunstrijweek is een initiatief van de KNSB, De bond heeft in overleg met betrokkenen besloten om dit seizoen één groot Nederlands Kampioenschap kunstrijden te organiseren en dat is de Kunstrijweek in Den Haag. 

Foto : Neeke Smit

Lees alles over de Kunstrijweek op onze speciale pagina.