Skate4AIR zamelt al enkele jaren geld in voor de strijd tegen Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) door deelname aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Dit jaar is daar een nieuwe uitdaging aan toegevoegd. In Zweden zal een heel nieuw schaatsevenement georganiseerd worden, de Skate4AIR Daylight Challenge. De Daylight Challenge vindt plaats op het Runn meer op 11 februari 2017.

De challenge is om tussen zonsopkomst (7.49 uur) en zonsondergang (16.35 uur), samen met ambassadeurs Jochem Uytdehaage en Tomas Gustafson, zoveel mogelijk kilometers af te leggen in de rust en de prachtige natuur en op ijs zonder scheuren met ronden van minimaal 20 kilometer.

Een andere beleving dan de skate4AIR Classic op de Weissensee in Oostenrijk. Rondom het schaatsen worden er bovendien diverse ‘Zweedse’ activiteiten georganiseerd, zoals ijszeilen en ijswakduiken georganiseerd. Er kunnen maximaal 50 deelnemers mee naar Zweden.

De kosten voor inschrijving bedragen in totaal maximaal 950 euro. Dit is inclusief reis- en verblijfskosten, inschrijving voor de Daylight Challenge, inschrijfgeld voor twee Skate4AIRschaatsclinics die vooraf in Nederland plaatsvinden, organisatiekosten, side-activiteiten en het Skate4AIR kledingpakket.

Naast de inschrijfkosten zamelen alle deelnemers minimaal 750 euro aan sponsorgeld in. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar de NCFS. De exacte kosten van de verschillende pakketten en meer informatie over de Skate4AIR Daylight Challenge vind je hier op de site van Skate4AIR.

Heb je interesse om mee te doen aan dit bijzondere avontuur? Meld je dan hier voor het webinar op woensdag 16 november a.s. om 19.00 - 19.30 uur voor alle ins & outs over de Daylight Challenge.