In navolging van Jorien ter Mors heeft ook Kai Verbij vrijdag een derde plek op de 500 meter bij de ISU World Cup in Stavanger behaald. De zege ging naar Pavel Kulizhnikov.

Het Russische sprintkanon was wat minder overheersend dan eerder dit seizoen. Kulizhnikov klokte 34,71 en was daarmee slechts 0,03 seconden sneller dan zijn landgenoot Ruslan Murashov. Verbij hield met 34,87 de Canadezen Gilmore Junio en Laurent Dubreuil, die beiden 34,88 reden, net van het podium.

Ronald Mulder eindigde met 35,03 als elfde.

WK Sprint

In Stavanger maken vier Nederlandse sprinters nog kans op een plekje op het WK. Dat startbewijs wordt vergeven aan degene die het hoogst eindig in een klassement over de snelste 500 en 1000 meter van het weekend. Gerben Jorritsma, Jesper Hospes, Pim Schipper en Kjeld Nuis komen in aanmerking voor het ticket.

Jorritsma, Hospes en Schipper reden op vrijdag hun 500 meter in de B-groep, waarbij Jorritsma de beste zaken deed. Kjeld Nuis zal pas op zondag zijn 500 meter rijden, in plaats van Mulder. De 1000 meters staan zaterdag en zondag op het programma.

Kai Verbij en Ronald Mulder zijn al zeker van deelname aan het WK Sprint.

Lees alles over de World Cup in Stavanger op onze speciale pagina.