Tickets
Shop
Nieuws 11 mrt 2016

Nederlandse mannen winnen ploegenachtervolging

In een klein deelnemersveld van slechts vier landen heeft de Nederlandse ploeg de team pursuit bij de ISU World Cup in Thialf gewonnen.

Foto : Soenar Chamid

Slechts twee ritten werden in Heerenveen verreden. Sterke landen als Rusland, Zuid-Korea en Canada verschenen niet aan de start. Wel waren de Noren, winnaars van het zilver bij de ISU WK Afstanden erbij. 

De Noren konden met Håvard Bøkko, Simen Spieler Nilsen en Sverre Lunde Pedersen geen vuist maken tegen Jan Blokhuijsen, Douwe de Vries en Arjan Stroetinga. De Nederlanders waren met 3.42,28 ruim een seconde sneller dan de rode brigade uit Noorwegen (43,42).

De Polen, die in de rit met de Nederlanders waren ingedeeld, werden derde. Zbigniew Brodka, Konrad Niedzwiedzki en Jan Szymanski zetten een tijd van 3.47,04. 

Team sprint

De ploegenachtervolging was niet het enige teamonderdeel van de vrijdag. Als slot reden de dames een team sprint. Er waren naar Nederland slechts twee andere deelnemende landen: China en Japan. 

De Nederlandse dames met Bo van der Werff, Janine Smit en Margot Boer konden de beide Aziatische ploegen niet de baas en werden in een tijd van 1.30,04 derde. China wonnen in 1.28,98 voor Japan (1.29,98)

Lees alles over de World Cup Finale in Heerenveen op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan