Tickets
Shop
Nieuws 06 dec 2016

Nederlands succes bij Starclass in eigen land

Afgelopen weekend waren de Vechtsebanen in Utrecht het toneel voor de vierde Starclass-wedstrijd. Voor eigen publiek waren de Nederlandse deelnemers wederom succesvol in het internationale veld.

Foto : Oscar van den Bosch

Bij de heren junioren B ging Nathan Jansen er met de overwinning in het klassement vandoor. Het gehele podium kleurde trouwens oranje; het zilver was voor Tom Hofker, het brons voor Bram Steenaart. Melle van 't Wout eindigde op plaats vier net naast het podium. Bij de dames junioren B was er in het eindklassement brons voor Marijn Wiersma. Zij moest alleen Erika Lindgren en Gloria Ioriatti voor zich dulden.

Junioren A

Ook in het klassement bij de dames junioren A was er goud voor Nederland. Gioya Lancee bleef haar Italiaanse collega's Arianna Sighel en Nicole Botter Gomez voor. Avalon Aardoom werd zesde. Bij de heren in diezelfde categorie was er zilver voor Friso Emons. Zijn Belgische concurrent Stijn de Smet won het klassement. Het brons was voor Jack Burrows.

Senioren

Ook bij de senioren vielen de Nederlanders in de prijzen. Mark Prinsen en Leon Bloemhof wisten daar het zilver en brons veilig te stellen. 

Klik hier voor de volledige uitslagen van de Starclass in Utrecht


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan