Tickets
Shop
Nieuws 16 jan 2016

Mueller nieuwe coach Pechstein

Claudia Pechstein heeft zaterdag tijdens de Duitse kampioenschappen op de meerkamp haar nieuwe coach voorgesteld: Peter Mueller. De 43-jarige allroundster had direct baat bij de aanwezigheid en de aanwijzingen van de Amerikaan op de ijsbaan van Berlijn.

Na de 500 (41,16) en 3000 meter (4.08,86) is ze hard op weg naar haar 28e nationale titel. Pechstein werkte in de periode 2007-2009 al eens samen met Mueller, die toen de Noorse selectie onder zijn hoede had. "Ik haat het te verliezen, Claudia ook. Ik ken haar al vanaf haar veertiende'', zei de 61-jarige Mueller.

De voormalig coach van onder anderen Marianne Timmer en Bonnie Blair trainde de voorbije maanden de Noorse alpine-skiesters. "De vakantie is voorbij, we gaan nu weer echt aan de gang.'' Pechstein zei blij te zijn met haar keus. "We hebben in de training nieuwe prikkels ingebouwd. Ik heb in mijn lange carrière al veel geprobeerd, maar Peter slaagt er altijd weer in me te motiveren voor een paar nieuwe dingen en me als dat nodig is een schop onder de kont te geven.''


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan