Een drastische uitbreiding van de activiteiten van Lasaulec in het marathonschaatsen levert één nieuwe ploeg op en redt er tevens eentje. Dat laatste betreft CRV Interfarms, dat volgend seizoen onder de vlag van Lasaulec gaat rijden. Tevens komt er een tweede vrouwenploeg.

De overname van CRV Interfarms is het meest in het oog springend. Die ploeg zat in de problemen nadat zowel CRV als Interfarms aankondigden na dit seizoen te stoppen. Al op de Weissensee werd duidelijk dat met behulp van Lasaulec het voortbestaan verzekerd was, maar dat mocht destijds nog niet in de openbaarheid. 

Dat betekent dat Sjoerd den Hertog, Jordy Harink, Robin Snoek, Jan Korenberg en Pim Cazemier ook voor volgend seizoen onder de pannen zijn. Of Cazemier dat gaat meemaken, is maar zeer de vraag. De zoon van voormalig marathoncrack Lex Cazemier heef aanbiedingen op zak van AB Vakwerk en Okay Fashion & Jeans. De eerste ploeg lijkt de grootste kanshebber.

In het vrouwenpeloton komt er naast de huidige ploeg nog een tweede team. De invulling daarvan volgt in de komende weken.

Door Eric Korver - Laatste update op 06 jul 2017 om 19:14