Anice Das stelde op de slotdag van de KNSB Cup in Groningen haar tweede World Cup-ticket veilig. Nadat ze zaterdag derde werd op de 500 meter reed ze op de kilometer naar plaats vier. 

De rijdster van Team Afterpay startte in rit tien tegen ploeggenote Jorien ter Mors en ging na een snelle start lang aan de leiding.  "Ik dacht wegwezen! Zo ver mogelijk bij Jorien vandaan", lacht Das, die weet wat haar ploeggenote in de slotfase van de race in de benen heeft. "Dan op de kruising proberen erachteraan te harken."

Ter Mors kwam haar uiteindelijk voorbij en schreef de afstand in een nieuw baanrecord op haar naam, maar dat mag de pret niet drukken. "Ik voel me fysiek beter dan gisteren, ik kon de snelheid lang vasthouden en ben echt heel blij." 

Spanning

Op de 500 meter, waar Das op zeven honderdste van de winnende tijd eindigde had ze naar eigen zeggen meer last van vermoeidheid. "Ik was echt moe van de spanning gisteren. Vandaag kon ik lekker rijden, omdat ik toch al een ticket binnen had." 

De sprintster plaatste zich afgelopen winters al vaker voor wereldbekerwedstrijden, maar kreeg de laatste twee jaar ook te kampen met schildkierproblemen en een knieblessure. Toch lijken de goden haar nu goed gezind. In het voorseizoen bewees Das tijdens verschillende trainingswedstrijden in goede doen te zijn. "Natuurlijk weet ik dat ik op dit moment een van de snelste ben op de 500 meter, maar je moet het nog wel even doen."

Wat ze kan klaarspelen tijdens de eerste World Cup in Harbin wil Das nog niet voorspellen. "Ik heb geen idee wat de buitenlanders op dit moment presteren. Het doel was om er überhaupt bij te kunnen zijn, dus nu ga ik eerst genieten en daarna weer hard trainen. Waar ik sta zie ik tegen die tijd wel." 

Lees alles over de KNSB Cup op onze speciale pagina

 

 

Door Maayke Grootscholten - Laatste update op 06 jul 2017 om 19:41