Tickets
Shop
Nieuws 16 jan 2017

Eerste marathon op natuurijs waarschijnlijk dinsdag in Haaksbergen of Arnhem

De kans is groot dat dinsdagavond in Haaksbergen of in Arnhem de eerste marathon op natuurijs verreden zal worden. De KNSB zal morgenochtend om 8 uur het ijs gaan keuren in Haaksbergen. Ook Arnhem is nog in de race.

Foto : Vincent Riemersma

Van de vier ijsverenigingen die de strijd met elkaar aan zijn gegaan wie de eerste marathon op natuurijs mag organiseren, zijn er nog twee in de race. Dit zijn schaats- en skeelerclub IJSCH uit Haaksbergen en de twee gezamenlijke verenigingen STG RijnIJssel en Thialf uit Arnhem.

IJsvereniging De Hondsrug in Noordlaren en Schaatsvereniging Veenoord / Nieuw- Amsterdam uit Veenoord hebben momenteel onvoldoende ijsdikte.

Competitieleider Marathon KNSB Willem Hut: “Morgenochtend om 8 uur zullen we het ijs in Haaksbergen gaan keuren. Waarbij we gaan kijken of het ze gelukt is de vereiste 3 cm te behalen. Ook van belang is dat de ijskwaliteit voldoende is en alle organisatorische zaken in orde zijn om een veilige wedstrijd uit te kunnen schrijven. Daarnaast wachten we in spanning af wat er vannacht in Arnhem gaat gebeuren. Of het de gezamenlijke verenigingen STG RijnIJssel en Thialf ook gaat lukken om tot 3 cm ijs te komen. Op dit moment lopen ze achter op Haaksbergen, maar door de andere methode die ze toepassen om het ijs op de vereiste dikte te krijgen, hebben ze nog een goede kans om in te lopen.”

Van de schaatsbond moet het ijs minimaal 3 centimeter dik zijn. De weersverwachting komende nacht met matige vorst is gunstig.

Afgelopen winter won schaats- en skeelerclub IJSCH uit Haaksbergen de strijd om de eerste marathon op natuurijs te mogen organiseren. Toen werd de wedstrijd op 19 januari verreden en gewonnen door Gary Hekman bij de heren en Irene Schouten bij de dames.     


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan