Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 12 jan 2017

Dilemma's met Thomas Kennes: 'Ik draai alles rechtsom'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl bekende en minder bekende schaatsers met grote en kleine dilemma's. Zo leren we de schaatsers pas écht goed kennen. Deze week is het de beurt aan kunstrijder Thomas Kennes.

Foto : Sander Chamid

Bio
Naam:
Thomas Kennes
Bijnaam: Tommy
Geboortedatum: 25-06-1996
Woonplaats: Oisterwijk
IJsclub: BKV 's Hertogenbosch 
Team: Stichting Kunstrijden Nederland 
Specialiteit: Presentatie
Opmerkelijk: Kennes komt op 27 januari voor de tweede keer in zijn loopbaan in actie op het EK kunstrijden in Tsjechië, om daarna rechtstreeks door te gaan naar Almaty voor de Winter Universiade.
Facebook: @ThomasKennesFanpage en @StudentTeamNL

Dilemma's
EK Kunstrijden of Winter Universiade?
"Het EK! Ik wil een foutloze korte kür rijden om de finale te halen en me te plaatsen voor de lange kür. En dan vlieg ik 30 januari alweer naar Almaty voor de Winter Universiade. Het is even druk maar hartstikke leuk, veel nieuwe ervaringen! In Tsjechië heb ik al eens een Grand Prix-wedstrijd gereden, maar Almaty is helemaal nieuw. Ben benieuwd wat het gaat worden!"

Linksom of rechtsom
"Haha, dat is een goede vraag. Rechtsom! Ik draai alles die kant op. Iedereen heeft namelijk zijn voorkeurskant, je draait je pirouetten en sprongen altijd één kant op."

undefined

Nederland of buitenland
"Buitenland, zeker weten. Het is heel belangrijk om de Nederlandse titel te halen, maar in het buitenland is veel meer concurrentie. Het is mooi om te knokken om de buitenlanders bij te benen. Maar ik zou nog niet zo snel emigreren hoor, zoals Niki Wories. Ik leer veel bij mijn club en heb het daar erg naar mijn zin."

Alleen of in paren
"Alleen. Op dit moment kies ik heel duidelijk voor mijn eigen carrière, ik wil het uiterste eruit halen. Als ik niet meer verder kom ga ik misschien kijken naar kunstrijden in paren."

Softijs of waterijs
"Ehm, dat is een lastige, ha! Dan kies ik toch voor softijs."

Kat of hond
"Hond. Ik heb zelf ook een hond, een kleine Boomer."

Bier of wijn
"Nou, geen van beiden eigenlijk! Ik drink niet."

Trainen of wedstrijd rijden
"Wedstrijd rijden! Wat ik in de zomer doe aan trainingen? In de zomer trainen we eigenlijk niet heel verschillend dan in de winter, in het wedstrijdseizoen is het alleen wat rustiger. In de zomer ben ik vooral bezig met nieuwe sprongen aanleren en ik doe veel conditietrainingen. Ik fiets niet, doe vooral veel krachttraining en hardlopen. En ik oefen nieuwe kürs om mijn conditie op peil te houden."

undefined

Boek lezen of film kijken
"Film kijken. Ik vind actiefilms en comedy heel leuk. Ik ben vorige week met mijn vriendin naar de bios geweest, naar La La Land. Dat is een aanrader!"

Europees kampioen of meedoen aan de Olympische Spelen
"Meedoen aan de Olympische Spelen! Dat lukt volgend jaar zeker nog niet, dat is nog niet mogelijk. Het is nu heel belangrijk voor mij om beter te worden zodat ik een kans maak op de Spelen van 2022."

Kracht of lenigheid
"Het belangrijkste wat ik moet trainen is lenigheid maar ik kies toch voor kracht, dat ligt wat meer bij mij."

Pasta of pannenkoeken
"Oeh... Pannenkoeken! Ik eet eigenlijk niet iets bijzonders voor een wedstrijd, ik probeer vooral op tijd te eten. Zo’n drie uur voor een wedstrijd, zodat ik er geen last van krijg. Dan eet ik voor de wedstrijd nog een banaantje."

Geen olympische medaille als Nederlander of Olympisch Kampioen voor een ander land
"Dan kies ik voor Nederland! Ik zou geen Olympische Spelen willen rijden voor een ander land. Zeker!"

Dilemma's op donderdag 5: Niels Mesu
Dilemma's op donderdag 4: Melissa Wijfje
Dilemma's op donderdag 3: Yvonne Nauta
Dilemma's op donderdag 2: Thomas Krol
Dilemma's op donderdag 1: Jouke Hoogeveen


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan