Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 15 dec 2016

Dilemma's met Melissa Wijfje: 'Ben 's nachts een bambi op het ijs'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers met grote en kleine dilemma's. Zo leren we de schaatsers pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Melissa Wijfje.

Foto : Soenar Chamid

Bio
Naam: Melissa Wijfje
Geboortedatum: 21-07-1995
Geboorteplaats: Ter Aar
Team: Justlease.nl
Specialiteit: 1500 en 3000 meter (en de 5000 meter)
Opmerkelijk: Wijfje won afgelopen weekend in Heerenveen haar eerste wereldbekermedaille. En dat was niet eens op één van haar twee favoriete afstanden, maar op de 5.000 meter.
Twitter: @MelissaWijfje
Instagram: @m
elissawijfje

Dilemma's
Een nieuwe ijshal of een nieuwe basketbalhal

"Ha, de nieuwe ijshal natuurlijk! Ik heb vroeger altijd in de hal in Leiden getraind. Ik begon op mijn vijfde daar te schaatsen samen met mijn zus. Ik vond het altijd heel leuk om met zijn allen in zo'n grote bus te zitten en ernaartoe te rijden. En daarbij waren de trainingen ook goed en leerzaam. Het was niet zo'n hele grote baan, dus je kon makkelijk rondjes rijden. Wat ik me ook nog herinner is dat we met de districtskampioenschappen op het middenterrein mochten inrijden en als je dan aan de beurt was mocht je de grote baan op. Dat vond iedereen altijd heel gaaf. Het zou echt zonde zijn als er geen nieuwe ijshal komt, dus teken de petitie!"

Heerenveen of Ter Aar
"Heerenveen is een iets groter dorp en heeft meer dan Ter Aar. Ik woon in Heerenveen met ploeggenoten en ik heb hier alles bij de hand. Stel dat ik ooit stop met schaatsen, dan ga ik niet meer terug naar Ter Aar. Maar ook in Heerenveen is het soms best uitgestorven. Het liefst ga ik later wel in de Randstad wonen."

Martina Sablikova of Claudia Pechstein
"Sablikova! Zij rijdt altijd stabiele, goede races. Ze heeft nog geen enkele keer de drie of vijf kilometer verloren. Ik vind het echt knap en bijzonder dat ze zo'n constant niveau haalt. Bij Pechstein is dat toch anders. Het is natuurlijk heel knap dat ze afgelopen weekend zilver pakte op de 5000 meter in Heerenveen vóór mij, maar ze is niet constant. Of ik ook zolang doorga als Pechstein? Dat moet ik nog maar zien. Ik denk eerder dat ik op tijd stop, zodat ik ook nog wat anders kan doen. Er is meer in het leven dan schaatsen."

Een wereldbekermedaille of Nederlands kampioen
"Mijn eerste wereldbekermedaille (brons op de vijf kilometer) was heel mooi, maar ik word toch liever Nederlands kampioen. Dat geeft nieuwe mogelijkheden. Stel dat je Nederlands kampioen wordt, mag je ook naar het WK."

WK Afstanden of WK Allround
"Dat is een lastige. Ik zou op beide toernooien wel een medaille willen. Toch kies ik voor het WK Afstanden en dan vooral de 1500 en de 3000 meter. Op de 5000 meter valt er nog wel wat winst te behalen. Ik vind allrounden ook heel gaaf hoor, alleen heb ik dit seizoen nog geen één keer een 500 meter gereden. Ik denk wel dat ik een goed klassement kan rijden, want die andere drie afstanden kan ik wel goed, die zijn solide."

Auto of fiets
"Dan ga ik liever met de fiets. In de auto is het weliswaar lekker warm en droog, maar ik vind het lekker om met de fiets naar de training te gaan. Maar de afstand moet ook weer niet te ver zijn, daar ben ik te lui voor, haha."

Kolonisten van Catan of Mens erger je niet
"Die is makkelijk! Kolonisten van Catan. Dat heb ik vorige week nog gespeeld met Marcel Bosker en zijn vriendin. Ik vind bordspelletjes sowieso heel gaaf om te doen, het is gewoon gezellig."

Ouderwets thuis een avondje Mens Erger je Nieten! :D @tomwijfje #altweekeerverloren#Tijgerwilookmeedoen!

Een foto die is geplaatst door Melissa (@melissawijfje) op

Hond of kat
"Kat. Of ik er één heb? Was het maar zo'n feest. Mijn ouders hadden er drie, nu nog twee. Ik zou er heel graag één willen, maar ik ben te vaak weg van huis en dat is zielig voor dat beestje. Ik ben wel echt een dierenmens."

Spreken of zwijgen
"Zwijgen. Ik ben vaker stil dan dat ik mijn mond opentrek. Ireen (Wüst) zegt altijd: 'Stille waters hebben diepe gronden'. Ik ben wel iemand die de kat uit de boom kijkt, maar ik heb m'n woordje klaar als het nodig is."

Op een honderdste goud missen of brons winnen op de Olympische Spelen
"Op een honderdste goud missen, dan heb je er toch dicht bij in de buurt gezeten. Ja, hij komt wel harder aan, maar ik denk dat je later toch trots kunt zijn op het zilver. Kijk maar naar Dafne Schippers en Tom Dumoulin."

Facebook of Twitter
"Mag ik ook Instagram zeggen? Ik heb niet zoveel met Facebook. Twitter vind ik wel interessant. Ik volg vooral het nieuws. Maar ik vind Instagram het leukst, omdat dat op foto's is gebaseerd. Dan heb je een beeld van hoe het is, hoe het gaat enzo. Ik post meestal één keer week iets, soms twee keer als ik een wedstrijd heb. Ik reageer niet veel op mensen, maar ik vind het wel leuk om te lezen."

Wereldrecord of wereldkampioen
"Wereldkampioen. Dat blijf je voor altijd, records worden verbroken."

Alleen maar 's nachts trainen of altijd op het publieksuur trainen
"Dat is ook weer zo'n onmogelijke vraag! Dan ga ik toch voor schaatsen op het publieksuur. 's Nachts ben ik een bambi, dan wordt het niks. Gelukkig heb ik ook nog nooit op publieksuur hoeven trainen. Heb wel eens gehad dat we vóór het publieksuur trainden en dat er al vijf mensen op het ijs stonden vlak voordat we klaar waren. Dat vond ik dan al irritant, haha! Toch kies ik daarvoor, want ik ben totaal geen nachtmens."

Bioscoop of thuis een film kijken
"Dat ligt eraan wat voor moment het is en wat voor film. Ik denk dat de bioscoop sfeervoller is. Thuis ben je toch vaak heen en weer aan het lopen om wat lekkers te halen bijvoorbeeld."

Zelf koken of uit eten
"Zelf koken. Als ik thuis ben, kook ik zelf. Ik vind pompoensoep bijvoorbeeld heel lekker om te maken. Vaak zoek ik een leuk recept op en die maak ik dan. Maar vaak zitten we met de ploeg in een hotel, dus dan krijg je iets voorgeschoteld."

Bier of wijn
"Allebei niet, ik drink sowieso bijna nooit alcohol. Bij ons in de ploeg drinken ze ’s avonds weleens een wijntje. Soms neem ik dan een slokje, maar dan denk ik niet: ‘Doe mij er ook maar één.’ Nee, dan drink ik liever thee."

Dilemma's op donderdag 3: Yvonne Nauta
Dilemma's op donderdag 2: Thomas Krol
Dilemma's op donderdag 1: Jouke Hoogeveen


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan