De 27-jarige Jessica Gregg stopt met schaatsen. De Canadese zet per direct een punt achter haar carrière. Gregg won in 2010 olympisch zilver als shorttrackster, maar was de laatste twee jaar actief op de langebaan.

Het zusje van Jamie Gregg, die ook onlangs stopte met langebaanschaatsen, was als shorttrackster succesvol. Ze won zilver met de aflossingsploeg tijdens de Olympische Spelen in eigen land in 2010. De sprintster won twee keer een wereldbeker op de 500 meter, brons bij het WK in 2009 en vier medailles op de relay bij wereldkampioenschappen.

“Eén van mijn hoogtepunten was deelnemen aan de Spelen in Vancouver en met mijn teamgenoten op het podium staan voor mijn vrienden en familie”, aldus Gregg tegen de Canadese schaatsbond.

Na de Spelen van Sotsji switchte Gregg naar de langebaan, waar ze bijna twee seizoenen actief was. Vorig seizoen wist ze zich te kwalificeren voor de Canadese ploeg voor het WK afstanden. Op de langebaan wist Gregg echter nooit door te dringen tot het podium.

“Ik heb een fantastische tijd gehad met wedstrijden rijden en over de wereld reizen voor het schaatsen. De beslissing om te stoppen was niet makkelijk om te maken”, aldus Gregg. “Ik heb veel plezier gehad in het langebaanschaatsen, maar ik denk dat het de juiste tijd is om me op andere dingen te richten. Ik ben klaar voor het volgende hoofdstuk in mijn leven.”

Door Fiona van Doorn - Laatste update op 06 jul 2017 om 19:13