Ook dit schaatsseizoen zamelt de KNSB samen met KPN en Coolrec oude mobieltjes in om er schaatsmedailles van te maken. Lever jouw oude mobiel in bij de TucTuc voor het schaatsstadion en jouw mobiel hangt straks om de nek van een schaatskampioen! Op alle KPN NK’s worden gerecyclede medailles uitgereikt.

Oude ingezamelde mobieltjes krijgen door elektronica-recycler Coolrec een nieuw leven als gouden, zilveren of bronzen schaatsmedaille. De edelmetalen uit de oude mobieltjes worden via innovatieve technieken en smeltprocessen verwerkt tot circulaire medailles. Zo worden de gouden medailles gemaakt van een basis van koper en zink, verguld met goud. Bij de productie van de circulaire medailles worden geen nieuwe materialen gebruikt.

Innovatieve technieken
Afgedankte apparaten bestaan voor een groot deel uit waardevolle materialen. Coolrec, onderdeel van waste-to-product bedrijf Renewi, gebruikt innovatieve technieken om specifieke materialen terug te winnen.

Deze materialen kunnen vervolgens als grondstof worden hergebruikt in de vervaardiging van nieuwe producten, zoals deze schaatsmedailles voor de KNSB. Op de medailles is naast het KNSB-logo ook een recyclinglogo ingeperst om de circulariteit te benadrukken. 

Duurzaam KPN
KPN is sinds 2015 klimaatneutraal voor de eigen operatie en heeft de ambitie om in 2025 nagenoeg 100% circulair te zijn voor nieuwe netwerkapparatuur en klantapparatuur voor vaste diensten. Met dit initiatief kunnen we ook consumenten op een makkelijke manier betrekken bij het ontwikkelen van een circulaire wereld. 

Op alle KPN NK’s zullen gerecyclede medailles worden uitgereikt. Schaatsfans kunnen hun oude mobieltje voor elk schaatstoernooi inleveren bij de TucTuc voor het schaatsstadion.

Voor meer informatie over duurzaamheid bij KPN: overons.kpn/nl/kpn-voor-nederland 

Voor meer informatie over de gerecyclede medailles, kijk dan tussen de veelgestelde vragen