Tickets
Shop

De Zilveren Bal

wo 16 mrt - wo 16 mrt
Marker Leeuwarden

De Zilveren Bal is 's werelds snelste schaatsshow en vindt op woensdagavond 16 maart 2022 voor de zesde keer plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden met de beste sprinters van de wereld aan de start. Onder andere Femke Kok, Merijn Scheperkamp, Jesper Hospes, Dione Voskamp en olympisch kampioene Erin Jackson staan op 16 maart aan de start. In de komende weken zullen wij meer Nederlandse én buitenlandse deelnemers bekendmaken.

De wedstrijd
Sprinten, recht toe recht aan. Dat is de essentie van schaatsen en dat is De Zilveren Bal. De
spectaculaire races over 100 meter met drie schaatsers tegelijk in de baan zie je nergens anders ter
wereld! Tijdens de wedstrijd worden er vier omlopen gereden. Na elke omloop vallen er schaatsers af. Uiteindelijk blijven de drie snelste dames en heren over. Zij bepalen in de finale wie de felbegeerde zilveren bal wint! Het publiek staat tijdens de race direct tegen de kussens en voelt het ijs bij de start opspatten!

Tickets
De Zilveren Bal is toegankelijk op vertoon van een entreekaart. Reguliere entreekaarten zijn online verkrijgbaar voor €17,50 per stuk.

Hospitality
Als VIP naar 's werelds snelste schaatsshow? Dat kan! Je beleeft het evenement op een bijzondere manier. Je geniet van een volledig verzorgde avond in de aanwezigheid van vele sportieve ondernemers.

Meer informatie en het all-inclusive programma vind je op deze pagina.

Wat is de Sprint League?
De Sprint League is sinds het seizoen 2018/2019 een nieuwe wedstrijdcyclus voor het 'echte' korte werk. De wedstrijdenreeks bestaat uit de NK's Kortebaan, Pure Sprint en Supersprint en heeft uiteindelijk als finalewedstrijd de Zilveren Bal in Leeuwarden. De beste acht sprinters van het klassement na de eerste drie wedstrijden van de Sprint League plaatsen zich voor de vierde editie van De Zilveren Bal.

Zie voor de complete wedstrijdcyclus van de Sprint League het plaatsingsschema en de bijbehorende selectieprocedures op de website van de KNSB.

De Zilveren Bal Junioren
Het juniorentoernooi van De Zilveren Bal vindt op woensdagmiddag 16 maart 2022 van 15:00 - 17:00 uur plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Met zo'n 70 talenten aan de start wordt ook dit toernooi een waar spektakel. De Zilveren Bal Junioren is gratis toegankelijk. Deelnemers aan het Junioren-toernooi krijgen  korting voor het bezoeken van de hoofdwedstrijd. Daarvoor krijgen zij in week 10 een email met een kortingscode.

Sportity-Passwords:

  • DZB voor het hoofdprogramma
  • DZBJ voor de Juniorenwedstrijd

Aftermovie


Locatie

Elfstedenhal
Fryslânplein 1
8914 BZ Leeuwarden

Google Maps openen

Deelnemerslijst

De deelnemers van De Zilveren Bal worden naarmate het toernooi dichterbij komt bekendgemaakt. In totaal doen er 66 schaatsers mee (33 vrouwen en 33 mannen). Benieuwd naar alle deelnemers? Kijk dan op de deelnemerspagina.

Programma

Woensdag 16 maart 2022

15.00 - 17.00 uur de Juniorenwedstrijd

Vanaf 18.00 uur Deuren open voor deelnemers en publiek
19.30 – 22.00 uur De Zilveren Bal, 's werelds snelste schaatsshow
22.00 – 01.00 uur Afterparty in de Elfstedenhal*

Tijden zijn onder voorbehoud en kunnen mogelijk nog wijzigen.

* Indien mogelijk i.v.m. de coronamaatregelen.


Live

De wedstrijden zijn live te volgen op schaatsen.nl/live


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}