Tickets
Shop

NK Supersprint/Pure sprint

za 26 feb - za 26 feb
Marker Alkmaar

De NK Pure Sprint / Supersprint zijn de Nederlandse Kampioenschappen voor het ‘echte’ korte werk op kunstijs.

De junioren B en C rijden de Supersprint (2x 100 meter en 2x 300 meter). Vanaf
junioren A rijdt men de Pure Sprint bestaande uit een 100 meter, 300 meter en 500 meter.
Bij het NK Supersprint / Pure Sprint wordt het klassement van zowel de Supersprint als Pure Sprint
teruggerekend naar de 100 meter tijd. 

Deze Nederlandse kampioenschappen maken deel uit van de Sprint League. Deze reeks is sinds het seizoen 2018/2019 een nieuwe wedstrijdcyclus voor de kortste afstanden met Supersprint, Pure Sprint, Kortebaan en als finale de Zilveren Bal. Dit sprintspektakel vindt dit seizoen voor de zesde maal in de sfeervolle 11stedenhal in de Friese hoofdstad plaats.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Sprint League wedstrijd kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de schaatser die de meeste punten in het eindklassement heeft de winnaar. De top 8 van het klassement na de eerste drie wedstrijden plaatsen zich voor de finalewedstrijd De Zilveren Bal in Leeuwarden.


Locatie

IJsbaan De Meent
Terborchlaan 301
1816 MH Alkmaar

Google Maps openen

Uitslagen


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}