Live
Shop

Challenge Cup Supported by Rabobank

do 25 feb - zo 28 feb
Marker De Uithof

- English below -
De Uithof in Den Haag is van 25 /m 28 februari 2021 het toneel voor de Challenge Cup supported by Rabobank. De Challenge Cup is normaliter een wedstrijd waarin jonge, aanstormende talenten in de leeftijd van 10 jaar tot de senioren de kans krijgen zich op mondiaal niveau te meten met hun mede atleten. Wegens COVID-19 zullen alleen de senioren deelnemen aan de Challenge Cup en wordt ook het NK Kunstrijden niet verreden in hetzelfde weekend.

Deze wedstrijd dient als voorbereiding en laatste kwalificatie voor de internationale toprijders op het WK. Nieuw dit jaar is het internationale ijsdansprogramma voor senioren. Bij ijsdansen wordt er in tegenstelling van het solo- en paarrijden niet gesprongen, maar is choreografie en expressie van het karakter van de muziek belangrijker. De twee onderdelen van het ijsdansprogramma zijn ook meer verschillend van elkaar dan bij het kunstrijden, de onderdelen zijn de ritmische dans en de vrije dans.

De Challenge Cup is een zeer gewaardeerd internationaal kunstrijtoernooi en past goed in de ambitie om het Nederlandse kunstrijden op olympisch niveau te krijgen en tegelijkertijd de sport onder een groot Nederlands en internationaal publiek onder de aandacht te brengen.

-English-
From 25 to 28  February 2021 The Uithof in The Hague will be the venue for the Challenge Cup supported by Rabobank. The Challenge Cup is normally a competition in which young, up-and-coming talents in the age of 10 to seniors get the chance to measure themselves on a global level with their fellow athletes. Because of COVID-19 only the seniors will participate in the Challenge Cup.

In addition, the competition serves as preparation and final qualification for the international top skaters at the World Championships. 

New this year is the international ice dance program for seniors. In ice dancing, in contrast to single- and pair skating, there are no jumps, but choreography and expression of the character of the music is more important. The two parts of the ice dance program are also more different from each other than in figure skating, the parts are rhythm dance and free dance.

The Challenge Cup is and remains a highly appreciated international figure skating competition and fits well with the ambition to get Dutch figure skating at the Olympic level and at the same time bring the sport to the attention of a large Dutch and international audience.

De Challenge Cup wordt mogelijk gemaakt door:


Locatie

De Uithof
Jaap Edenweg 10
2544 NL Den Haag

Google Maps openen

Live

Alles over de Challenge Cup vind je op de Social media kanalen van de Challenge Cup: FacebookInstagram | Twitter


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}