Tickets
Shop

Marathon Cup 6 – Club-assistent Marathon

za 27 nov - za 27 nov
Marker Tilburg

De Club-assistent Marathon in Tilburg is de zesde etappe van de Marathon Cup en de eerste van de Brabant Cup.

Brabant Cup
De organisaties van de drie Brabantse Marathon Cups hebben de handen ineen geslagen voor een sub-competitie voor de Topdivisies. Tijdens Marathon Cup 6, 8 en 10 zijn er punten te behalen voor dit klassement. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling tijdens de reguliere Marathon Cups. De rijder met de meeste punten mag zich winnaar noemen van de Brabant Cup.

Het klassement wordt opgemaakt over de volgende wedstrijden.
- Club-assistent Marathon Cup 6 – Tilburg
- Club-assistent Marathon Cup 8 – Breda
- Club-assistent Marathon Cup 10 – Eindhoven

In Tilburg mag er geen publiek aanwezig zijn bij de marathon waardoor de organisatie belangrijke inkomsten mis loop die zij nodig hebben voor het organiseren van de wedstrijd. Wil jij de organisatie via een andere weg een steuntje in de rug geven? Koop dan een ondersteuningsticket via www.marathoncup.nl

Marathon Cup
Dit jaar bestaat de Marathon Cup uit 14 wedstrijden. De mannen en vrouwen van de lange adem strijden elke week om de dagwinst en om punten voor het algemeen klassement. De winnaar van het klassement wint uiteindelijk de Marathon Cup.

Het landelijke marathonpeloton kent vier verschillende pelotons: Topdivisie Heren, Topdivisie Dames, Beloftendivisie Heren en Beloftendivisie Dames. Tijdens deze wedstrijd mogen de beste rijders van de Beloften Dames meerijden bij Topdivisie Dames. 

*De dames wedstrijd is de eerste doorstroomwedstrijden van dit seizoen, dit betekent dat de twintig beste beloften en de rijders die daarvoor een verzoek indienen mogen starten bij de Topdivisie dames.


Locatie

Ireen Wüst IJsbaan
Curlingstraat 15
5022 DZ Tilburg

Google Maps openen

Klassementleiders

Topdivisie Heren:
Oranje leiderspak: Sjoerd den Hertog
Witte jongerenpak: Harm Visser

Topdivisie Dames:
Oranje leiderspak: Lisa van der Geest
Witte jongerenpak: Elisa Dul

Beloften Heren
Oranje leiderspak: Lars Woelders
Witte jongerenpak: Lars Woelders (gedragen door Gert Jan van Diepen)

Programma

17.30 uur: Beloften heren - 100r
19.00 uur: Topdivisie dames - 80r
20.15 uur: Topdivisie heren - 125r


Live

De marathon van de Topdivisie dames en heren en de Beloftendivisie heren is live te volgen via schaatsen.nl/live. De livestream start om 17.30 uur.

De posities van de schaatsers zijn live te volgen via livemarathon.schaatsen.nl.


Coronamaatregelen

Wegens de coronamaatregelen die getroffen zijn op 12 november wordt Marathon Cup 6 verreden zonder publiek. 

Alleen de volgende mensen krijgen toegang tot de ijsbaan op vertoon van Corona toegangsbewijs (QR code):
Deelnemers, ploegleiders en verzorgers, pers, juryleden en organisatie. Zij kunnen op vertoon van hun marathonseizoenskaart of perskaart toegang verkrijgen. Kijkende naar de nieuwe maatregelen is er de algehele verplichting tot een mondkapje en 1,5m afstand houden vanaf het betreden van het complex, enkel deelnemers en ploegleiders zijn vanaf het moment dat ze de ijsvloer betreden vrijgesteld hiervan.

Geen toegang tot de ijsbaan krijgen:
Publiek, genodigden, sponsoren en helaas ook persoonlijke begeleiders (diegene die in het bezit zijn van een begeleiderspas van een deelnemer).

Wil jij de organisatie van de Marathon Cup 6 ondersteunen, neem een kijkje op www.marathoncup.nl


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}