IJs- en skeelervereniging Puttershoek heeft een mooie tocht voor je uitgezet. Hij voert langs een aantal mooie plekken in de Hoeksche Waard. Je kunt genieten van de oeverlanden aan het Hollands Diep, een zoetwatergetijdegebied wat zich strekt van Strijensas tot Numansdorp. Hier vind je ongerepte natuur, met verruigde rietlanden, open water, geulen en kreken, buitendijkse natuur en wilgenbossen.

Via Klaaswaal en Westmaas komen we langs de Binnenbedijkte Maas, waarvan de oevers sinds een paar jaar zijn gerenoveerd zodat ze aantrekkelijker zijn voor watervogels. Maar ook de geheel opgeknapte molen (1842) zal de aandacht trekken. Je ziet de oude kerk in de Sint Anthonie polder. Deze kerk dateert van voor de Sint Elisabethsvloed (1421). Je rijdt langs prachtige natuurgebiedjes met vele soorten eenden, ganzen en weidevogels. Kortom een tocht waar je hopelijk in meerdere opzichten van zult genieten.

De Kees Verkerk toertocht is een groepstocht, waarbij gekozen kan worden uit 15 kilometer in rustig tempo (15 kilometer per uur, start 10.00 uur) en een tocht van 60 kilometer in iets harder tempo (22 kilometer per uur, start 12.00 uur).

Dit evenement vindt plaats onder auspiciën van de KNSB. Deelnemers dragen verplicht een helm. Overige beschermmaterialen wordt aangeraden.

Afstanden GT 15 / 60 kilometer
Tijd 10.00 uur - 15 km (15 km p/u)
12.00 uur - 60 km (22km p/u)
Afmelden  
Start locatie/inschrijving Clubgebouw ijs- en skeelerclub, Sportlaan 6, 3297 TG Puttershoek
Parkeren Gratis, parkeerterrein bij clubgebouw
Voorinschrijving Nee; op dag zelf vanaf 09.30 uur
Inschrijfkosten volwassen € 7,50 
Inschrijfkosten jeugd € 5,00
Faciliteiten Toiletten, douche- en kleedgelegenheid
Service  
Contactpersoon  
Meer informatie  IJs- en skeelerclub Puttershoek