Tickets
Webshop
Koop tickets

De Zilveren Bal 2018

Koop tickets
01 jan, 0001  Leeuwarden

De Zilveren Bal is 's werelds snelste schaatsshow en vindt op woensdag 21 maart voor de derde keer plaats. Speciaal in het kader van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa neemt De Zilveren Bal je mee in een tijdreis door de historie van het kortebaanschaatsen.

Deelnemers
Onder andere Michel en Ronald Mulder, Karolína Erbanová, Jesper Hospes, Floor van den Brandt, Anice Das, Marrit Leenstra, Michelle de Jong, Gerben Jorritsma, Daniel Greig en Dione Voskamp verschijnen aan de start van De Zilveren Bal 2018. Bekijk hier de volledige deelnemerslijst.

Tickets
De Zilveren Bal is toegankelijk op vertoon van een entreekaart. Reguliere entreekaarten zijn €12,50 per stuk en verkrijgbaar via de website en de kassa van de Elfstedenhal. All-inslusive VIP-arrangementen zijn beschikbaar voor €90,- inclusief BTW. Voor vragen over de VIP-arrangementen en/of bestellingen op factuur kun je contact opnemen met Maria Sterk via maria@dezilverenbal.nl.

De wedstrijd
Sprinten, recht toe recht aan. Dat is de essentie van schaatsen en dat is De Zilveren Bal. De spectaculaire races over 100 meter met drie schaatsers tegelijk in de baan zie je nergens anders ter wereld! Tijdens de wedstrijd worden er vier omlopen gereden. Na elke omloop vallen er schaatsers af. Uiteindelijk blijven de drie snelste dames en heren over. Zij bepalen in de finale wie de felbegeerde zilveren bal wint!

Het publiek staat tijdens de race direct tegen de kussens en voelt het ijs bij de start opspatten! In 2016 wonnen de Canadese Heather McLean en Gilmore Junio. Het jaar erna was het de beurt aan de Nederlanders Floor van den Brandt en Dai Dai Ntab.

Programma De Zilveren Bal (woensdagavond 21 maart)
18.00 uur Deuren open voor De Zilveren Bal 2018
19.30–19.45 uur Theatervoorstelling 'Kortebaanschaatsen: van vroeger naar nu'
19.45–22.15 uur De Zilveren Bal 2018
22.15–00.00 uur Afterparty in de Elfstedenhal

De Zilveren Bal Junioren
Voorafgaand aan de derde editie van De Zilveren Bal, vindt komend jaar voor het eerst een juniorentoernooi (De Zilveren Bal Junioren) plaats in de setting van 's werelds snelste schaatsshow. Het juniorentoernooi wordt net zoals het hoofdtoernooi verreden in de Elfstedenhal in Leeuwarden.

In totaal kunnen er 144 junioren meedoen aan het juniorentoernooi van De Zilveren Bal, verdeeld over de categorieën C, B en A. Zowel jongens als meisjes uit het hele land kunnen meedoen. In totaal zijn er dus zes categorieën. Deelname is op basis van volgorde van aanmelding. Daarnaast kunnen per categorie een x-aantal reserves inschrijven. Deze worden toegevoegd zodra er afmeldingen komen. De reservelijst wordt ook opgemaakt op volgorde van inschrijving. De kosten voor deelname aan De Zilveren Bal Junioren zijn €15,- persoon. 

Programma De Zilveren Bal Junioren (woensdagmiddag 21 maart)
14.00 uur Deuren open voor deelnemers en publiek De Zilveren Bal Junioren
15.30–17.45 uur De Zilveren Bal Junioren 2018

De Zilveren Bal Junioren is gratis toegankelijk voor bezoekers.

Selectie Nederlandse deelnemers (hoofdtoernooi)
Deelname aan De Zilveren Bal is op basis van selectie. Selectie vindt plaats op basis van 100 meter Vantage ranglijsten (per 01-02-2018) en op basis van 100 meter opening tijdens het KPN NK Afstanden, het olympisch kwalificatietoernooi en het KPN NK Sprint & Allround. Daarnaast heeft de organisatie drie aanwijsplekken tot haar beschikking. De inschrijving is geopend vanaf 5 februari 2018.