Tickets
Shop

KPN NK Shorttrack

za 3 jan - zo 4 jan
Marker Amsterdam
Januari belooft een prachtige shorttrackmaand te worden. In het eerste weekend van het nieuwe jaar wordt in Amsterdam gestreden om de nationale shorttracktitels, drie weken later vindt in Dordrecht het EK Shorttrack plaats.

Het KPN NK Shorttrack is een belangrijk testmoment voor het EK, maar het NK geldt tegelijk als een absolute hoofdprijs voor de deelnemers. 

Volg het KPN NK Shorttrack hier via de livestream.

Shorttrackclinics voor de jeugd

Nieuw dit jaar is dat bezoekers van het KPN NK Shorttrack zelf ook kunnen ervaren hoe het is om te shorttracken. Zowel beginnende als meer ervaren schaatsers kunnen op zaterdag 3 januari deelnemen aan een gratis shorttrackclinic op de Jaap Edenbaan. De clinics worden mede mogelijk gemaakt door de KNSB en de Jaap Eden Schaatsschool. Inschrijven kan hier. Meld je op tijd aan, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Ook SportService Amsterdam is op het NK aanwezig met leuke activiteiten. Test je snelheid en je skills op de schaatsplank en daag de shorttracktoppers uit! Zet een toptijd neer en win mooie prijzen.

Contact

Het KPN NK Shorttrack wordt georganiseerd door TIG Sports en de KNSB. Voor vragen over het toernooi kan je terecht bij TIG Sports: +31 205709060.


Deelnemerslijst

Het KPN NK Shorttrack is de perfecte gelegenheid om de beste shorttrackers van Nederland twee dagen lang in actie te zien. De complete nationale shorttracktop doet mee aan het NK. Op hetzelfde ijs strijden ook de toppers van de toekomst om het Nederlands kampioenschap. Er worden titels vergeven bij de jongens en meisjes junioren A, B en C.

Klik hier voor de deelnemerslijst.

Programma

Het KPN NK Shorttrack duurt twee dagen. Op de eerste dag rijden de senioren twee afstanden: 500m en 1500m. Een dag later staan de 1000m en de afsluitende superfinale over 3000m op het programma. De junioren starten eveneens op vier afstanden: 500m, 777m, 1000m en een superfinale over 1500m. Zondag zijn de relay-finales met de beste verenigingsploegen van Nederland.

De teamleadersmeeting is om 10.30 uur in de Jaap Eden. De zaal bevindt zich bovenaan de trap links.

Het programma is onder voorbehoud.

 

 


Uitslagen

Op het KPN NK Shorttrack komen 96 rijders in actie. In twee dagen worden 154 races verreden en wordt er gestreden om zes nationale titels.

Kijk hier voor startlijsten en uitslagen.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}