Tickets
Shop

WK Junioren Kunstrijden

ma 2 mrt - zo 8 mrt
Marker Tallinn, EST

De WK Junioren Kunstrijden zijn een jaarlijks terugkerend evenement dat georganiseerd wordt door ISU. Er zijn wereldtitels en medailles te verdienen in de categorieën: mannen solo, vrouwen solo, paarrijden en ijsdansen. Dit jaar zal de volgende generatie kunstrijders het tegen elkaar opnemen in Tallinn, Estland.

Bij de junioren mannen zijn er veel kanshebbers voor de titel. Japan stuurt twee grote kanshebbers in Kagiyama en Sato. Rusland doet dit ook met Mozalev en Gumennik. Verder is Daniel Grassl, winnaar van het brons in 2019, weer op zoek naar een podiumplek. Bij de vrouwen zal de strijd gaan tussen Valieva (RUS), Liu (USA) en Usacheva (RUS). Zij verdeelden ook de medailles tijdens de ISU Junior Grand Prix.

Rusland zal gaan proberen om bij de paren er met alle medailles ervandoor te gaan. Dit kunstje wisten zij namelijk ook klaar te spelen tijdens de ISU Junior Grand Prix. De grootste concurrenten voor de Russen zullen Hocke/Kunkel(GER) en Finster/Nagy (USA) zijn.

De eerste wereldkampioenschappen kunstschaatsen voor junioren vond plaats in 1976 in Megève, Frankrijk onder de officiële naam ISU Junior Skating Championship.


Deelnemerslijst

Alleen Lindsay van Zundert zal voor Nederland uitkomen op dit WK. 

Voor de volledige deelnemerslijst, klik hier.

Programma

Het gehele programma is hier te vinden!


Live

Het toernooi is te volgen via het YouTube-kanaal van de ISU


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}