Tickets
Shop

6 Inline Challenge

za 8 jun - za 8 jun
Marker Biddinghuizen

Na 15 jaar geleden gestart te zijn met de 24KiKa 'skaten tegen kanker' leefde in het bestuur de gedachte om ook een 6-uurs evenement te introduceren. Aanvankelijk tijdens de 24-uurs, maar de capaciteit ontbrak om dat organisatorisch te realiseren.

Initieel is de 24KiKa gestart door de Raps uit Almelo waar Rik Nijkamp en Mark Cuperus samen de scepter zwaaiden. Rik heeft 15 jaar lang de voorzittershamer gehanteerd van 24KiKa en droeg in september 2018 die hamer over aan Mark (voor de volgende 15 jaar). Tevens trad ook toen Wendy Wisman toe tot het bestuur. De ontstane armslag en de nog niet ingevulde nieuwe rol van Rik leidde tot het oppakken van het idee om een 6uurs te organiseren.

Samen met het team is hard nagedacht hoe en wat te doen. Een poll op internet ondersteunde het idee om de 6-uurs apart te organiseren. Zo gezegd, zo gedaan. Na overleg met meerdere vrijwilligers en gelijkgestemden (bij Flevonice, KNSB etc.) werd besloten om op 8 juni 2019 de eerste 6-uurs race in Nederland te organiseren.

De 6-uurs race is niet verbonden aan KiKa zoals 24KiKa 'skaten tegen kanker', maar biedt de ruimte aan alle goede doelen om actief deel te nemen en zo bij te dragen aan ieders eigen goede doel. In de statuten van de stichting die de 24-uurs en nu ook de 6-uurs organiseert staat 'dat we bijdragen aan het stimuleren en promoten van de skeelersport in de breedste zin van het woord' en dat is exact wat ook met de 6 Inline Challenge doen, aldus Rik Nijkamp en Mark Cuperus.

Wil jij actief meehelpen met een van beide of beide evenementen horen we je graag via info@24kika.nl.

Informatie voor deelnemers
Solo, samen of met maximaal 6 personen mag je meedoen aan deze skate estafette. Hoeveel een ieder rijdt maakt niet uit, zolang er maar 1 rijder in de baan is die haar of zijn rondje rijdt. Een rondje van drie kilometer kun je in 7 tot 15 minuten doen afhankelijk van je vaardigheden op de rolletjes. In 6 uur (360 minuten) kun je ergens tussen de 51 en 24 rondjes doen. Met een team van 6 mensen is dat dus tussen de 8 en 4 rondjes per persoon. Zowel voor toppers als tobbers prima in te vullen!

Natuurlijk mag je ook alleen (solo) rijden en wellicht tot 51 rondjes rijden. Maar als duo, trio of met 4 of 5 mensen mag ook. Het belangrijkste is: als het maar gezellig is! Elke rijder/ team krijgt langs de baan een pitsbox gedurende de race.

We beginnen de wedstrijd eerst met een parcours verkenning over de hele 3000 meter. Voordat we dat echter gaan doen is er de rijdersbriefing, waar alle ‘teamcaptains’ bij aanwezig moeten zijn (het liefst het hele team), waar we samen de spelregels en de veiligheid samen doornemen. Voor de parcoursverkenning verzamelen we om 10.15 uur voor start en finish en vertrekken dan allen (iedereen met transponder) voor de volle ronde. Slechts de rijders die starten voor de wedstrijd om 10.30 uur wachten voor de start/finish bij terugkomst. Alle overige rijders gaan NIET over start finish.

Om 16.30 uur is het einde. Kom je nadien binnen telt je ronde niet meer mee voor het klassement. Eens per uur is er een klassement dat bij de jurywagen beschikbaar is en tevens wordt voorgelezen door de speaker van die dag. Na de wedstrijd kun je je douchten of gewoon direct aanschuiven op het foodplaza. In de kosten van de inschrijving zit standaard een item van de BBQ alsook een drankje. Op het foodplaza vind tevens de huldiging van het snelste team en snelste solo rijder plaats (meeste rondes). Meer categorieën zijn er vooralsnog niet.

Van de BBQ deinen we dan langzaam de afterparty in op het ritme van de aanwezige dj en we vieren onze prestatie nog door tot ...

Klik hier om je in te schrijven (als team of individueel).


Locatie


Geesterenseweg 11, Vriezenveen
Vriezenveen

Google Maps openen

Deelnemerslijst

DE UITDAGING ‘6UUR LANG FEEST!’



Inschrijven: https://6inlinechallenge.nl/nl/inschrijven-2019/ 

Programma

Zaterdag 8 juni
08.00 uur Terrein open (geen auto's op het terrein)
08.30 uur Registratie deelnemers geopend
10.00 uur Registratie deelnemers gesloten
10.00 uur Rijdersbriefing
10.15 uur Gezamenlijke ronde (iedereen mag meedoen)
10.30 uur Start 6-uurs race
16.30 uur Finish
17.00 uur Start BBQ & food plaza inclusief gezellige muziek!
17.15 uur Prijsuitreiking
18.30 uur Afterparty
21.30 uur Beoogde einde…(?)


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}