Tickets
Shop

Mass start competitie 2

za 5 okt - za 5 okt
Marker Heerenveen

De nationale massastartcompetitie geldt als selectie voor de Nationale Selectie, WCKT en/of het Nederlands Kampioenschap Mass Start (zie het selectiedocument op de KNSB-site). Het klassement voor de competitie wordt opgemaakt op grond van te behalen punten.

De Mass Start is vanaf het seizoen 2011/2012 een officieel onderdeel van zowel de World Cup en sinds de WK afstanden 2015 is het ook een officieel onderdeel op mondiale kampioenschappen. Bij de Mass start wedstrijd worden 16 ronden afgelegd. Bij de Olympische Spelen in Pyeongchang stond de massastartwedstrijd voor het eerst op het programma.

Om internationaal bij de top van de Mass Start te blijven horen, is op nationaal vlak de competitie opnieuw ingericht en is het aantal wedstrijden flink uitgebreid. Meerdere competitiewedstrijden zijn toegevoegd aan een bestaande Rabo Holland Cup. Hiermee groeit de massastart echt als één van de onderdelen van langebaanschaatsen. Dit seizoen wordt er niet meer gewerkt met teamlicenties, maar rijders moeten zichzelf selecteren voor de volgende wedstrijd.

Deze Mass Start competitiewedstrijd vindt direct aansluitend aan het officieuze NK Clubs plaats.

Inschrijving
Deelnemers kunnen zich hier inschrijven.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}