Tickets
Shop

Eindhoven Trofee

za 25 nov - zo 26 nov
Marker Eindhoven

Eindhoven Trofee, tevens selectie voor de KPN NK Allround
De Eindhoven Trofee is een jaarlijks terugkerend mannentoernooi over 500, 3000, 1500 en 5000 meter. Deze mini vierkamp over twee dagen staat sinds 1976 op de wedstrijdkalender en wordt gehouden in het ijssportcentrum in Eindhoven.

De eerste twee edities van deze wedstrijd, die toen nog Brabant-Plant Trofee heette, werden gewonnen door Hans van Helden. Hilbert van der Duim won het toernooi tussen 1978 en 1984 in het totaal zes keer en is daarmee recordhouder.

Tussen 1979 en 1982 was er daarnaast ook een vrouwenwedstrijd, maar tegenwoordig rijden de vrouwen de Kraantje Lek Trofee in Haarlem in hetzelfde weekend.

De Eindhoven Trofee is voor Junioren A en ouder.

Wat valt er te verdienen?
De 1500 en 5000 meter tellen mee voor de Holland Cup Afstanden.

De Eindhoven Trofee is tevens selectiewedstrijd voor het KPN NK Allround (zie selectiedocument bij Downloads)

Wat is de Holland Cup?
De Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de achtste keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat (zie puntentelling bij Downloads).

In veel gevallen maakt de Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. Daarnaast hebben veel Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.

Deelnemers
De definitieve deelnemerslijst is te vinden onder 'Downloads'.

Meer informatie
www.eindhoventrofee.nl


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}