Toerrijders opgelet! Met het najaar in zicht staan dit weekend nog twee mooie toertochten op het programma om het skeelerseizoen mee af te sluiten. Op zaterdag 23 september wordt er gereden in Staphorst en in Houten.

Zaterdag 23 september - Rondom Staphorst in Staphorst
Skeelervereniging Staphorst beëindigd het seizoen traditiegetrouw met de jaarlijkse toertocht Rondom Staphorst. Er is een route uitgestippeld van 15 en 30 kilometer voor de jeugd en een route van 40 en 80 kilometer voor de volwassenen en voor de meer geoefende skeeleraars. Je start en finisht als groep. Halverwege de routes worden korte pauzes gehouden en consumpties verstrekt. De rijders krijgen na afloop een herinnering.

Voor meer informatie kun je hier terecht.

Zaterdag 23 september - Hospice skatetocht in Houten
Hospice Kromme Rijnstreek in Houten organiseert van 23 tot en met 30 september de Week van het Hospice. Na een succesvolle introductie vorig jaar is er wederom een skatetocht. Skeeleraars kunnen starten voor routes van 7, 10, 20 en 40 kilometer. Het is een individuele toertocht. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met de Houtense Skate- en Schaats Vereniging (HSSV). Onderweg wordt gepauzeerd op Fort Honswijk, waar je even kunt uitrusten met een kop koffie, fris of sportdrank en een krentenbol. Toiletfaciliteiten zijn hier aanwezig en er worden rondleidingen gegeven.

Voor meer informatie kun je hier terecht.

Alle skatetoertochten vinden plaats onder auspiciën van de KNSB. Het dragen van een (skate- of fiets)helm is daarom verplicht.