Tickets
Webshop
Tip

Start to Skate, niveau 5: Met twee handen op de rug

Met twee handen op de rug

In het kader van Start to Skate van de KNSB biedt schaatsen.nl online de basisoefeningen voor het skaten aan. In overzichtelijke video's krijg je de grondbeginselen van het skeeleren uitgelegd. Zo kan je zelf na een clinic of cursus nog extra oefenen of je van tevoren voorbereiden.

We zijn nu toe aan niveau 5: de houding, balans en stabiliteit, behendigheid, afzet op het rechte eind en tot slot de bocht met pootje over. Met de pijlen rechts en links van onderstaande video's kan je de vijf afleveringen van niveau 5 bekijken.

 

Als je alle oefeningen van niveau 5 onder de knie hebt kun je twee minuten in de basishouding rijden met twee armen op je rug en een ontspannen bijhaal. Je kunt je skate recht onder je lichaamszwaartepunt neerzetten bij zoveel hoog als laag ritme.

Daarnaast kun je snelheid blijven maken door effectief en krachtig af te zetten over een afstand van honderd meter (Steigerung). Én je hebt geleerd om met een beetje vaart een A-frame turn en stappend een V-rem te maken. In de bocht kun je nu pootje over maken zonder snelheid te verliezen.

Met Start to Skate, een initiatief van de KNSB, kunnen volwassen skaters op een laagdrempelige manier kennismaken met de skatesport. Zie voor een overzicht de Start to Skate-pagina.