Toerrijders opgelet! Ook dit weekend kunnen jullie weer massaal op pad, en je hebt zelfs keuze, want er staan maar liefst vier tochten op het programma.

Zaterdag kun je terecht in Gramsbergen, Lelystad of Ede.

Gramsbergen: Sallandse Grenstocht
De route voert door de grensstreek van Gramsbergen/Hardenberg en is grensoverschrijdend.De Sallandse Grenstocht is een individuele skatetocht. Rijdt de toertocht in je eigen tempo en bepaal je eigen rustpauzes.

Voor meer informatie, klik hier!

Lelystad: De Nieuwe Wildernis on Skates
Het is heerlijk om deze ronde te rijden, waarbij je enerzijds in de groene natuur rijdt en door bosgebied. Anderzijds heb je de vrije open ruimte van de polder en het natuurgebied de Oostvaardersplassen. Aan de Lelystadzijde heb je de plasgebieden met vogels. Aan de Almerezijde het steppeachtige landschap met herten, paarden en runderen. Wie weet zie je tijdens het skaten de zeearend, ganzen, paarden of vossen uit de film De Nieuwe Wildernis! Op de dijk, zon 12 km recht met een beetje wind, hopend op strakblauwe hemel en een zonnetje heb je als skater de dag van je leven!

De Nieuwe Wildenis on Skates is een individuele skatetocht. Rijdt de toertocht in je eigen tempo en bepaal je eigen rustpauzes.

Deze tocht werd mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer en De Nieuwe Wildernis. Meer informatie over de Oostvaardersplassen en routes vind je hier.

Voor meer informatie, klik hier!

Ede: Veluwe Vallei Skeeler Tocht
De Veluwe-Vallei skeelertocht is al vele jaren een begrip. Er zijn vier routes. De twee routes ten noorden van Ede voeren je over de Veluwe. Deze routes kennen een iets meer glooiend parcours en bos. De routes ten zuiden van Ede gaan door het Valleigebied, het Binnenveld. Deze routes ten zuiden van Ede is nieuw en kennen heel veel mooi asfalt. Daarnaast is er een tocht voor kinderen over 5 km.

Rijd de toertocht in je eigen tempo en bepaal je eigen rustpauzes De volgende routes zijn te rijden. Route 1 Binnenveld. 17 km Route 2 Goorsteeg-Driesprong. 22 km Route 3 Binnenveld-De Kraats. 33 km Route 4 Otterlo-Wekerom. 39 km Alle Route’s bij elkaar. 111 km Voor skeeleraars die extra Kilometer willen maken als training voor G naar M, kunnen bv Route 1, twee keer rijden. Bij deze tocht is er ook startgelegenheid voor steppers, rolskiërs en crossskaters.

De Veluwe-Vallei tocht is een individuele skatetoertocht voor skaters en steppers, die je in je eigen tempo en met eigen rustpauzes kunt volbrengen.  

Voor meer informatie, klik hier!

Zondag kan er geskeelerd worden in Noord-Holland

Bovenkarspel: Rondje Stedebroec
Skeelergroep Stede Broec organiseert het Rondje Stede Broec. Het is echt een recreatieve skatetoertocht voor heel de familie over 13, 27 of 40 km. De route gaat het meest over fietspaden en 30 km wegen met goed asfalt. Ben nog geen 12 jaar dan moet er iemand van boven de 18 met je mee. Denk je dat de tocht te lang is voor jou, dan kun je deelnemen aan de prestatietocht.

Voor meer informatie, klik hier!

Alle skatetoertochten vinden plaats onder auspiciën van de KNSB. Het dragen van een (skate- of fiets)helm is daarom verplicht.