Toerrijders opgelet! Komend weekend staan er weer drie toertochten op het programma. Zaterdag 24 juni wordt er gereden in Alblasserdam en Manege Veldt en zondag 25 juni is het de beurt aan Hoorn.

ZATERDAG: Skeeler Molentocht in Alblasserdam:
Skeeler Molentocht is een  skatetoertocht voor skaters. Je start als groep (GT) en finisht als groep. De skatetoertocht gaat langs de bekende stukken uit de schaatsroute: langs brede waters, door weilanden en weer later door dorpjes. Vanuit de polder ga je de dijk omhoog, vanwaar je een prachtige uitzicht over de Merwede heb. Daarna rijdt het lange lint van inline-skaters langs de molens van Kinderdijk.

Voor meer informatie kun je hier terecht.

ZATERDAG: De Omloop van de Engewormer in Manege Veldt:
De Omloop van de Engewormer is een inline-skatetocht voor jong en oud, toer- en wedstrijdrijder. Het parcours wordt gevormd door een rondje van 5,5 kilometer over het asfalt van de Ringdijk rond polder de Engewormer. Deze kleine veenpolder ( in 1638 drooggelegd o.l.v. ir. Leeghwater) is uniek in zijn soort omdat het zijn oorspronkelijke verkaveling heeft behouden. Velen kennen de Engewormer als “hardlooprondje”, als Zaanse Schansloop en Loopvoorhoop.

Voor meer informatie kun je hier terecht.

ZONDAG: Westfriesland on Wheels in Hoorn:
De Westfriesland on Wheels skatetoertocht is een individuele skatetoertocht. De tocht is voor skeeleraars, inlineskaters en handbikers over een geasfalteerd parcours. Tijdens de tocht toeren de deelnemers op eigen tempo over rustige landweggetjes met bloembollenvelden, boerderijen, molens en kerken. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden.

Voor meer informatie kun je hier terecht.

Alle skatetoertochten vinden plaats onder auspiciën van de KNSB. Het dragen van een (skate- of fiets)helm is daarom verplicht.