Toerrijders opgelet! Op zaterdag 8 juli staan er weer twee mooie toertochten op het programma. Er kan gereden worden in Puttershoek en Almere.

Zaterdag - Kees Verkerk Toertocht in Puttershoek
De Kees Verkerk Toertocht is een individuele tocht en voert langs de mooiste plekken in de omgeving van Puttershoek. Deze tocht wordt verreden over 23, 45 of 90 kilometer. 

Waar komt de naam vandaan? Kees Verkerk, geboren in Maasdam maar opgegroeid in Puttershoek, was in de jaren 60 van de vorige eeuw de smaakmaker van het Nederlandse schaatsen. In Puttershoek is daarom, naast een sporthal, ook de ijs- en skeelerbaan naar hem vernoemd. 

De ijs- en skeelervereniging Puttershoek viert dit jaar haar 100-jarige jubileum. Hoe mooi is het dan om zaterdag deze tocht te rijden! Inschrijven kan alleen op de dag zelf.

Voor meer informatie kun je hier terecht.

Zaterdag - Breijer Skate Event in Almere
Deze toertocht maakt gebruik van het fietsknooppuntensysteem. Er is een individuele vrije tocht van 13,5 kilometer door onder andere Almere Buiten en een pelotonstocht van 41 kilometer richting Almere Haven. De routes maken gebruik van de ANWB-knooppunten en worden hier en daar aangevuld een extra bord. Het parcours is vlak en autovrij.

Voor meer informatie kun je hier terecht.

Alle skatetoertochten vinden plaats onder auspiciën van de KNSB. Het dragen van een (skate- of fiets)helm is daarom verplicht.