Vanaf dinsdag 15 december zit Nederland ter bestrijding van het coronavirus in een strenge lockdown. Daarnaast geldt sinds zaterdag 23 januari een avondklok van 21.00 uur tot 4.30 uur. Het is dan verboden om tussen deze tijden zonder geldige reden op straat te zijn. De maatregelen gelden in ieder geval tot en met 2 maart. 

Maatregelen voor natuurijs: 

  • Schaatsen mag, voor volwassenen met maximaal twee personen op minimaal 1,5 afstand van elkaar. Kinderen tot en met 17 jaar mogen in groepsverband sporten, maar ook alleen buiten;
  • Sportkantines, kleedkamers en douches blijven dicht;
  • In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft.
  • De exacte invulling van de regels kan per sportlocatie verschillen. Houd je altijd aan de regels die op jouw ijsbaan of sportlocatie door de beheerder worden gesteld.
  • Ga alleen schaatsen op natuurijsbanen van verenigingen bij jou in de buurt, bekijk onderstaand de FAQ voor meer vragen en antwoorden.

Het overzicht van de maatregelen voor de sport vind je hier op de website van de Rijksoverheid.

Lees de veelgestelde vragen voor verenigingen en trainers op KNSB.nl/corona. Staat jouw vraag hier niet bij, dan kun je een mail sturen naar corona@knsb.nl.