Update 9 juli 2021:
Vanwege de plotseling sterk stijgende coronabesmettingen zet het demissionair kabinet een stap terug ten opzichte van de versoepelingen die twee weken geleden zijn ingegaan. Vanaf zaterdag 10 juli 6.00 uur gaan diverse nieuwe maatregelen in.

Evenementen, culturele locaties en publiek bij professionele sportwedstrijden en sport- en jeugdactiviteiten zijn in deze periode toegankelijk mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter afstand van elkaar zit. Bij gebruik van het coronatoegangsbewijs (testen voor toegang) kan op deze locaties extra publiek aanwezig zijn. Iedereen heeft dan een zitplaats en er geldt een beperking van de beschikbare ruimte: maximaal twee derde van de capaciteit mag worden gebruikt. Een toegangstest voor een coronatoegangsbewijs is per dinsdag 13 juli 24 uur geldig. Dit was 40 uur. Evenementen duren maximaal 24 uur.

De sluitingstijd van horeca en dus ook sportkantines gaat vanaf zaterdag 10 juli naar 24.00 tot 6.00 uur. Een vaste zitplaats en 1,5 afstand zijn weer de norm in de horeca. Entertainment, zoals sportwedstrijden op een groot scherm, is niet toegestaan.

Op 13 augustus maakt het kabinet bekend of, en zo ja wanneer, er nieuwe maatregelen of versoepelingen komen.

Het protocol verantwoord sporten van NOC*NSF en de veelgestelde vragen zijn op basis van de nieuwe maatregelen aangepast.

Regionale verschillen: Exacte invulling van de regels kan per sportlocatie verschillen. Houd je altijd aan de regels die op jouw ijsbaan of sportlocatie door de beheerder worden gesteld.

Lees de veelgestelde vragen voor trainers, verenigingen en wedstrijdorganisaties op KNSB.nl/corona. Staat jouw vraag hier niet bij, dan kun je een mail sturen naar corona@knsb.nl.