Het WK voor Junioren heeft op de eerste dag vier medailles voor Nederland opgeleverd. Jutta Leerdam was op de 1500 meter de beste van het veld en pakte zo haar tweede medaille van de dag. Sanne in 't Hof ging op de 1500 meter naar het zilver. Chris Huizinga pakte op de 1500 meter ook het zilver.

Huizinga kwam ruim een seconde tekort voor het goud. Wel staat de jonge Nederlander in het algemeen (tussen)klassement op een derde plaats. Op de 500 meter eerder op de dag werd hij 31e.

Bij de dames moest Joy Beune uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats op de 1500 meter. Vorige week won Beune nog goud op deze afstand bij de wereldbekerfinale in Erfurt. In 't Hof pakte daar zilver, maar won daardoor wel het eindklassement zonder de afstand één keer te winnen. 

Brons
Eerder op de dag won Jutta Leerdam op de 500 meter een bronzen medaille. Ze noteerde een tijd van 41.10. Daarmee kwam ze wel ruim tekort voor het goud, want de nummer één Daria Kachanova uit Rusland zette een tijd van 39,90 neer. De nummer twee, Nan Sun uit China, reed 40.95 en dat was vijftienhonderdste sneller dan Leerdam. Isabelle van Elst werd vijfde. Leerdam staat in het tussenklassement op een tweede plek, Beune vierde en In 't Hof vijfde.

Op de 500 meter bij de heren werd Niek Deelstra met de zevende tijd de beste Nederlander. Thijs Govers eindigde er vlak achter op de negende plek.

Alle uitslagen van het WK zijn hier te vinden.

Voor meer informatie over het toernooi kun je op onze speciale pagina terecht. 

Live meekijken? Dat kan hier.