Op zaterdag 3 februari 2018 vond de tweede editie van de IJSTIJD! Winterspelen plaats op de Coolste Baan van Nederland, met succes!

De IJSTIJD! Winterspelen is het knallende slotevenement van IJSTIJD!.

De  tweede editie van de IJSTIJD! Winterspelen is gehouden op zaterdag 3 februari 2018 op de Coolste Baan Van Nederland gelegen in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Iedere stad/dorp met een IJSTIJD!-baan heeft de mogelijkheid om een team van 10 kids tussen de 10 en 14 jaar af te vaardigen om op de Coolste Baan te strijden tegen alle andere steden en dorpen.

Deze teams worden samengesteld tijdens de voorrondes op de IJSTIJD! ijsbanen waar iedereen aan mee kan doen.

Op deze dag strijden dus honderden kinderen tegen elkaar op verschillende onderdelen: 100 meter sprint, shorttrack relay, mini-marathon, 100% NL Freestyle battle en een Croky Challenge.

Winnaar van de IJSTIJD! Winterspelen Cup 2018?

Team Uden heeft op deze fantastische dag de hoofdprijs mee naar huis genomen en mag in maart naar het ISU WK Allround op de Coolste Baan van Nederland, daarnaast ontvangen zij een shorttrack clinic van een aantal Nederlandse toppers die zelf op de Olympische spelen hebben gestaan. 

De grootste tegenstanders voor team Uden waren de teams uit Duiven en Roosendaal, die het podium compleet maakten en daarmee dus respectievelijk tweede en derde zijn geworden.

Daarnaast werd er op deze dag de prijs voor  de ''Coolste vlogger'' uitgereikt, deze prijs ging naar Jolie de Bruyn  uit Duiven en mag in maart een dag meelopen met de perschef van de KNSB tijdens het WK Allround om de fijne kneepjes van het vak te leren.

 

Triangle

 

Triangle

 

 

Triangle