Kunstrijden

Lentestage WKC succesvol verlopen

schaatsen.nl 16-05-2012 16:55

HOORN - De Westfriesche Kunstrij Club heeft de in de meivakantie met succes voor de vierde keer de WKC Lentestage georganiseerd op de thuisijsbaan de Westfries in Hoorn. De organisatie wilde de Lentestage dit jaar uitbreiden. Ze hebben daarom workshops georganiseerd, en een hele bijzondere gastcoach over gehaald, Andrejs Vlascenko.

De workshops werden gegeven o.a. door Margo Pauw, jurering, Margo is een ISU jurylid. Mentale coaching door dr. Peter Paul Moormann, oud bondscoach en dokter in de psychologie.

Peter Moormann is mede bekend als jurylid in de schaatshow Sterren Dansen op het IJs. En ook de gastcoach Andrejs Vlascenko gaf worskhops, deze waren gericht om de techniek van het kunstschaatsen te combineren in de kur en te zorgen voor betere cijfers in de componenten reeks.

Andrejs Vlascenko was er om zowel de leerlingen als de coaches een seminar te geven. De deelnemende coaches hebben hier een KSNB certificaat na afloop van ontvangen. Andrejs Vlascenko, hij is zelf tegenwoordig de hoofdtrainer in het Duitse Steunpunt trainingscentrum van München en traint onder andere de Duitse Junioren Kampioene.

Andrejs Vlascenko was zelf een rijder van zeer hoog niveau. Andrejs  was vierde op het EK en vijfde op het WK. Hij heeft tijdens de lentestage zijn technieken aangereikt en zijn visie om goed te kunnen presteren met het huidige jurysysteem. Wat er voor nodig is, wat je als rijder moet doen en wat je de rijders moet meegeven als coach. Een zeer leerzame ervaring dus voor de rijders en de coaches. Zij hebben dan ook een zeer bijzonder leuke, intensieve en ook leerzame week achter de rug.

Voor de vijfde Lentestage van WKC in mei 2013 zijn er afspraken gemaakt met Andrejs Vlascenko om weer een seminar te geven aan deelnemers en trainers, de plannen zijn al om dit nog uitgebreider te gaan doen, maar dat houdt de vereniging nog even geheim. Dus hou de berichtgeving goed in de gaten.

Deel |

gerelateerd nieuws

kaartverkoop