Kunstrijden

Eerste ST4-diploma kunstrijden behaald

schaatsen.nl Door Karen Venhuizen, 11-04-2012 14:28

AMSTERDAM - Marijn Stok is geslaagd voor de ST4-opleiding. Zij is de eerste kunstrijtrainster die dit diploma heeft gehaald sinds de invoering van de nieuwe opleidingen in 2010.

Marijn Stok (r) krijgt het eerste ST4-diploma overhandigd door Kim Boterenbrood van de KNSB

Marijn Stok (r) krijgt het eerste ST4-diploma overhandigd door Kim Boterenbrood van de KNSB

Tijdens de Challenge Cup, begin maart in Den Haag, ontving zij haar diploma uit handen van Kim Boterenbrood, coördinator opleidingen KNSB, en Willy van Veen, NTC-coördinator kunstrijden.

Stok, promovenda gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht, is al een aantal jaren als trainster betrokken bij het Nederlandse kunstrijden. "Ik heb de opleiding vooral als leerzaam ervaren. Gebieden die binnen het kunstschaatsen normaal vaak wat onderbelicht blijven, zoals periodisering een meerjarenplanning en bijvoorbeeld inspanningsfysiologie, kwamen hierin uitgebreid aan bod. Ook was er aandacht voor kunstrijspecifieke gebieden. Met name in de  workshops van Hana Naaktgeboren en Yevgenij Rudenko."

Intensief

"Daarnaast was de opleiding ook redelijk intensief en heb ik er heel wat uurtjes ingestoken. Ik sta voor mijn gevoel aan het begin van mijn trainersbestaan. Ik begeleid met veel plezier drie succesvolle jonge rijders: Anne-Sophie, Rozemarijn en Hannelore Goossens, en ik hoop samen met hen verder te groeien binnen het kunstrijden en hen goed te blijven begeleiden. Daarnaast help ik eens per week in de kunstrijvereniging van Den Bosch, vooral in de begeleiding van jongere, beginnende rijders."

"Door mijn werk aan de Universiteit Utrecht heb ik momenteel niet onbeperkt tijd om aan het lesgeven te besteden. Wie weet verandert dat in de toekomst nog eens en kan ik mijn trainingswerkzaamheden gaan uitbreiden. In elk geval denk ik dat er nog meer dan genoeg te leren en te ervaren valt als trainer. Ik zal me dus volop blijven ontwikkelen, want de ST-4 opleiding is wat mij betreft een mooie basis, maar zeker niet het eindpunt van mijn leerweg."

Deel |

gerelateerd nieuws

kaartverkoop