Kunstrijden

ISU wil teamwedstrijd in Sotsji

ANP 27-01-2011 16:04

BERN - De internationale schaatsfederatie ISU hoopt dat de kunstrijders al tijdens de Olympische Winterspelen van 2014 in Sotsji een landenwedstrijd mogen rijden. "Het IOC moet zijn uiteindelijke jawoord nog geven, maar we hopen dat in april te krijgen na de Team Trophy in Japan", liet ISU-voorzitter Ottavio Cinquanta donderdag tijdens de EK in Bern weten.

Het Duitse paar Aliona Savchenko en Robin Szolkowy

De ISU heeft zelf voor ruimte op het olympisch programma gezorgd door de verplichte dans af te schaffen. Het is de bedoeling dat de beste tien ploegen - man, vrouw en twee paren (ijsdansen en paarrijden) - zich via het Grand Prix-circuit voor de Spelen kwalificeren. Zij tonen in de voorronde een korte kür. De top vijf gaat door naar de medaillestrijd en rijdt dan de vrije kür.

Deel |

gerelateerd nieuws

kaartverkoop