Tickets
Shop
Nieuws 25 dec 2015

Das: 'Hele zomer aan het revalideren geweest'

Een vaste waarde in de World Cup-ploeg was Anice Das de afgelopen jaren, maar sinds halverwege vorig seizoen heeft ze geen wereldbekerwedstrijd meer gereden. Daar moet bij de KPN NK Afstanden verandering in komen, vindt ze. "Ik wil harder rijden dan ik ooit gedaan heb en bij de World Cups terechtkomen."

Stiekem hoopt ze zelfs op nog meer. "De World Cup wil ik sowieso, maar ik droom van een WK." Als dat haar zou lukken is het een flinke prestatie van de Afterpay-rijdster, want haar voorbereiding op dit seizoen verliep niet zonder problemen.

"Ik heb de hele zomer geworsteld met een knieblessure die ik vorig seizoen heb opgelopen. Ik ben eigenlijk de hele zomer aan het revalideren geweest", vertelt ze. Daardoor kon ze bij de opening van het schaatsseizoen, de KNSB Cup in Enschede, niet meekomen met haar concurrentes. "Ik heb toen het maximale eruit gehaald, voor toen."

In de weken erna, terwijl ploeggenotes Jorien ter Mors, Bo van der Werff en Floor van den Brandt de wereldbekercyclus in doken, kon Das bouwen aan haar vorm. "Ik kon deze maanden wel gebruiken."

Dat ze baat heeft gehad bij een extra trainingsperiode, een verlenging van haar voorbereiding, merkte ze bij de Utrecht City Bokaal. Ze won die Holland Cup-wedstrijd. "Daar merkte ik het. Deze aanpak gaat mij verder brengen dan als ik World Cups had gereden."

Dat geeft de sprintster vertrouwen voor de KPN NK Afstanden. "Ik denk dat ik nu op mijn best ben", stelt ze. "Ik ben fit."

Lees alles rondom de KPN NK Afstanden op onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan