Tickets
Shop
Nieuws 16 aug 2014

Bøkko op de weg terug na knieblessure

Håvard Bøkko is op de weg terug na een knieblessure die hem sinds eind 2013 parten speelde.

Foto : Margarita Bouma

Deelname aan de trainingswedstrijden die de afgelopen weken op het zomerijs in het Vikingschip van Hamar werden verreden, kwam nog te vroeg voor de Noor, maar hij verscheen wel voor het eerst weer op het ijs.

Bøkko kampte met een zogeheten 'jumpers knee', een kwetsuur waarbij de patellapees geïrriteerd is en dit voortdurende pijn veroorzaakt wanneer deze belast wordt.

De afgelopen periode werd de rijder behandeld aan de hand van een speciale 'Deense methode', waarbij de knie juist belast wordt, in plaats van dat de blessure met rust geneest.

Bøkko heeft het gevoel dat hij daar baat bij heeft gehad. "Voordat ik met deze behandeling begon had ik heel veel pijn. Het was zwaar, maar ik denk dat dit het beste is geweest", zegt hij tegenover het Noorse VG.

Rentree

Bøkko heeft zichzelf als doel gesteld om mee te doen aan de wereldbekerwedstrijden die in november in Obihiro en Seoul op het programma staan. De Noor beseft echter wel dat dat misschien iets te optimistisch is.

"Het zou ook kunnen dat ik er pas tegen Kerstmis weer klaar voor ben. Maar het is het belangrijkste dat alles weer goed komt en ik niet nog een seizoen met pijn rijd."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan