Tickets
Shop
Nieuws 17 sep 2015

Shorttracker An slaat eerste helft seizoen over

Viktor An komt in 2015 niet in actie in shorttrackwedstrijden. De Rus wil pas in januari bij het EK Shorttrack in eigen land zich weer in het wedstrijdgewoel begeven.

Foto : Soenar Chamid

De tot Rus genaturaliseerde Zuid-Koreaan is wel fit, maar kiest volgens de Russische website dni.ru een individuele route naar het EK, dat van 22 tot en met 24 januari in Rusland wordt gehouden. Het toernooi is van Moskou naar Sotsji verplaatst. 

Door zijn beslissing mist An sowieso de World Cups in Montreal, Toronto, Nagoya en Shanghai. Daarnaast verschijnt hij ook in de nationale wedstrijden in Rusland niet aan de start. 

"Fysiek ben ik klaar voor wedstrijd aangezien ik netjes het trainingsplan van de hoofdcoach volg, maar ik heb ook andere uitdagingen in het verschiet."

"Ik ben bezig geweest met een individueel programma en voor mij is het op dit moment belangrijk om in optima forma aan de start van het belangrijkste toernooi van dit seizoen te staan: de EK in Rusland", stelt An.

Die keuze is bovendien ingegeven met het oog op de toekomst. "Het draait nog altijd, zoals duidelijk mag zijn, om de Olympische Spelen van 2018. En daarvoor werk ik aan de balans tussen goede vorm, zowel fysiek als mentaal."


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan