Tickets
Shop
Nieuws 02 sep 2015

Skaten door 'Land van Maas en Waal'

Ook aankomend weekeinde worden er weer twee inline-skatetoertochten verreden. Bovendien staat naast ‘Skeeleren over Dijken’ en de ‘Skatetoertocht Nooit Gedacht’ ook 24KiKa op het programma.

‘Skeeleren over Dijken’ voert de deelnemers over een parcours van twintig of vijftig kilometer door het ‘Land van Maas en Waal’. De Gelderse tocht is een groepstocht waardoor de skaters van start tot finish in een groep zullen rijden.

De start van de lange tocht staat om 9.30 uur gepland. Deelnemers die voor de korte route kiezen, beginnen om 10.30 uur. De voorinschrijving is inmiddels gesloten, maar wie alsnog mee wil doen kan zich ook op de dag zelf, vanaf 8.00 uur, aanmelden. De kosten bedragen twaalf euro voor volwassenen en negen euro voor de jeugd. Daarbij zit een herinnering aan de deelname inbegrepen.

Nooit Gedacht

Voor de rijders die graag hun eigen tempo aanhouden is de ‘vrije’ skatetoertocht Nooit Gedacht wellicht een goede optie. In het Zuid-Hollandse Hoogblokland zijn routes uitgestippeld van twintig, veertig, zestig en tachtig kilometer die de deelnemers individueel af mogen leggen.

Er kan vanaf 10.00 uur gestart worden. De inschrijving begint een half uur eerder tegen een prijs van 7,50 euro voor volwassenen en vijf euro voor de jeugd. Behalve inline-skaters zijn ook steppers welkom om mee te doen.

24KiKa

Behalve de ‘traditionele’ toertochten staat ook 24KiKa op het programma. Met het 24-uur durende evenement in Biddinghuizen zamelt de organisatie geld in voor de strijd tegen kinderkanker. Inmiddels staat de teller daarbij al op 16595 euro. Meer informatie over 24KiKa vind u op de site van de organisatie.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan