Tickets
Shop
Nieuws 28 aug 2015

Roosenboom: 'Nog drie te gaan'

Zoals gepland reed Bianca Roosenboom vrijdagavond in Ommen naar haar eerste overwinning op de NK weg. Samen met ploeggenoten Sharon Hendriks en Elma de Vries vulde de rijdster van Team Sprog het podium op de afvalkoers.

Foto : Neeke Smit

"Nog drie te gaan", lacht Roosenboom na haar overwinning. In Zwaagwesteinde reed ze vorige week een geslaagde finale van de KNSB Baancompetitie, waarna ze aangaf op de NK eigenlijk alle vier de afstanden te willen winnen. Titel één is nu binnen en Roosenboom spreekt van een mooie race. "Vanaf het begin af aan waren er continu afvallingen", zegt ze. "Je bent constant bezig om te zorgen dat je zelf niet afvalt en dat was nog best lastig."

"Het parcours was wel even wennen", gaat ze verder. "Het was er niet echt een waar je goed kunt wegkomen." En dat komt Roosenboom, die een van de snelste eindsprints van het peloton in de benen heeft niet slecht uit. "Voor mij is het gunstig. Ik probeerde overal bij te zitten, zodat er geen gaatjes kwamen." Zoals gewenst bleef het peloton inderdaad bij elkaar en met de bel voor de laatste ronde bevond Roosenboom zich op kop. "Ik dacht; ik ga de sprint maar gewoon vroeg aan en dan moet de rest er maar langs zien te komen."

Niet als team

Dat gebeurde niet en met haar ploeggenoten in de kielzog kwam Roosenboom als eerste over de finish. Ondanks een groen/zwart Sprog-podium werd er door de dames opvallend genoeg niet als 'team' gereden. "We rijden dan wel in hetzelfde pak, maar we willen allemaal een titel", zegt Roosenboom. "We rijden eigenlijk ieder voor zich en we hebben daarnaast niet een heel groot peloton, dus als je met zijn drieën tegen de rest gaat rijden is dat niet leuk."
 
Roosenboom had vandaag ook in actie moeten komen op de tweehonderd meter, maar die moest door een technische fout van de tijdwaarneming verplaatst worden naar zaterdagochtend. "Ik heb morgen drie afstanden", zegt Roosenboom. "Als je een goede dag hebt is dat natuurlijk geen probleem, maar als je een mindere dag hebt is dat jammer."

Desondanks staat ze volledig achter de keuze van de jury om de wedstrijd uit te stellen. "De tweehonderd meter kun je gewoon niet handklokken", besluit ze. "Het gaat daar om honderdsten en het gaat om een titel. Als het regent wordt er ook altijd wat verschoven en we hebben nu ook nog eens twee dagen mooi weer."

Lees alles over het NK inline-skaten weg op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan